Numaradan Telefon Bulma

Numaradan Telefon Bulma

Teknolojilerin gelişmesinin doğal bir sonucu olarak birçok yenilik de yaşamımıza dahil edilmekte. Bu yenilikler çoğu zaman işleri hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı etkiye sahip olmaları sebebiyle büyük bir kesim tarafından kullanılan yöntemler arasında...

Teknolojilerin gelişmesinin doğal bir sonucu olarak birçok yenilik de yaşamımıza dahil edilmekte. Bu yenilikler çoğu zaman işleri hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı etkiye sahip olmaları sebebiyle büyük bir kesim tarafından kullanılan yöntemler arasında yerini alıyor. Numaradan Telefon Bulma da teknolojinin bize sağladığı kolaylıklardan yalnızca biri.

Teknolojilerin olumlu yönlerinin yanı sıra olumsuz özelliklere de sahip olması insanın seçici davranmasını gerekli hale getirirken kendisine yarayacak yönleri alarak günlük yaşamda bunları tercih etmesi işlerinin de kolaylaşmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Cep telefonu numarası girilmek koşulu ile telefonun konumu hakkında bilgi edinme isteği çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşabilmektedir. Bazı durumlarda çalışanların takibi gerekli olurken şirketlerin sahip olduğu araçların mesai saatlerinde kullanım şekilleri öğrenilmek istenebilir.

Ebeveynler açısından ise çocuklarının güvende olduklarını bilmek ve bulunduğu konumu takip etmek ihtiyacı olabilir. Akıllı telefonların sahip olduğu birçok özellik arasında bu uygulamaların kullanılması da mümkün olurken kişiler istedikleri şekilde konum takibini gerçekleştirebilmektedir.

Başlangıçta sadece şirketler tarafından kullanılan bu tür uygulamalar zamanla kişisel ihtiyaçların da ortaya çıkması ile herkesin yararlanabileceği yöntemler haline dönüşmüş durumda. Telefonlar üzerinden yapılan bir takım teknik ayarlar neticesinde karşılıklı olarak konum tespiti yapmak oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Bunun için geliştirilmiş birçok uygulama bulunurken işletim sistemlerinin özellikleri de dikkate alınması gereken bir konu. Android işletim sistemleri ve Apple için geliştirilen birden fazla uygulamanın olması ise kullanıcıların tercihlerini şekillendiren bir durum. Bazı uygulamaların her iki işletim sisteminde kullanılabilir oluşu ise tercih edilmelerini etkileyen unsurlar arasında yer almakta.

Uygulamalar incelenerek kişisel tercihlere göre seçim yapmak mümkünken programların özellikleri hakkında fikir sahibi olmak da önemli hale geliyor. Temelde hepsi aynı amaca yönelik hizmetler veriyor olsalar da kullanıcılar seçim sırasında istedikleri yönde hareket etme şansına sahipler.

Çeşitli sebeplere bağlı olarak kullanılan konum bilgilerine ulaşma işlemleri konum bulma programları ile kolayca yapılırken bazı durumlarda çeşitli tehlikelerinde önlenmesinde önemli hale geliyor. Kurtarma operasyonları gibi durumlar bu tür tehlikeli vakalara verilebilecek önemli örnekler arasında yer alırken cihaz bilgilerinin ulaşılabilir olması günümüzde sık tercih edilen uygulamalar arasında yerini alıyor.

Bu uygulamalar aracılığı ile canlı konum izleme, Whatsapp mesajlarını inceleme, fotoğraf ve videolara erişme ya da arama takibini gerçekleştirebilme gibi birçok işlem yapılabilirken uygulamaları kolayca indirmek de mümkün oluyor. Numaradan Konum Bulma uygulamaları arasında verilebilecek birkaç program örneği ise şu şekilde sıralanmakta:

MSPY

Numaradan konum bulma programları arasında ilk sırada örnek gösterilebilecek uygulamalardan biri olan MSPY sayesinde karşı tarafın telefonunda yer alan tüm bilgilere erişim sağlamak mümkün hale geliyor. Anlık takip imkânı da yaratan uygulamanın kurulumu da oldukça basit.

Bu uygulamanın yarattığı avantajlar arasında izlenmek istenen telefonun konumu, gelen ve giden mesajların takibi gibi yöntemler var. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması uygulamanın kolaylıkları arasında ilk sırada yer alıyor.

FlexiSpy

Bu uygulama hem Android hem de IOS işletim sistemlerinde kullanılabilirken takip özelliği ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda mikrofonun aktif hale getirilmesi koşuluyla yapılan konuşmaların da dinlenebilmesi mümkünken, fotoğraf ve video erişimi de kolay hale getirilmiş. Uygulamaya sahip olmak isteyen kullanıcılar için Premium ve Extrem versiyonlar mevcut. Kullanıcının tercihine bağlı olarak birini seçmesi ve yüklemesi ile kurulumu gerçekleştirmek de mümkün hale getirilmiş.

MOBİLESPY

MOBİLESPY ise yine kolay kurulumu olan bir uygulama olmasının yanı sıra sağladığı birçok avantajla öne çıkan programlardan biri. Kolay takip uygulanabilmesi, sosyal ağlarda yaşanan hareketleri inceleyebilmesi programın önemli özellikleri arasında yer alırken fotoğraflar ve videolara da erişim sağlaması dikkat çekiyor. Bu uygulama ile izlenecek telefonun anlık konumunun bulunması oldukça kolay olurken geçmişe dönük konum bilgilerine de ulaşma şansı vermesi dikkat çeken özellikleri arasında.

Android ve IOS işletim Sistemlerinde Program Kurma

Telefon konumunun bulunması için yapılması gereken işlemlerin başında karşılıklı olarak cihazların teknik ayarlarının yapılması ve gerekli izinlerin verilmiş olması bir zorunluluktur. Her iki işletim sistemi için de bu durumun geçerli olduğu görülmektedir.

Android telefonlarda Google Play uygulamasının ayarlar bölümünden Google- güvenlik ve Google Play kapaması sekmeleri takip edilerek kapatılması gerekir. IOS işletim sistemleri için iCloud yedeklemesinin yapılması ve bundan sonra uygulamanın telefona indirilmesi mümkün olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.