O İki İlçede PKK'ya Dev Operasyon!

O İki İlçede PKK'ya Dev Operasyon!

Şırnak'ın Cizre ve Silopi'de PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyon hazırlıkları tamamlanmak üzere. Bölgedeki kamu görevlileri uyarılırken, çeşitli şehirlerden asker ve özel harekat polisleri Şırnak'a ulaştı.

Şırnak'ta büyük askeri hareketlilik! Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde tedirginlik sürüyor. Kamu görevlilerine giden mesajlar sonrası iki ilçeden de kaçış sürerken, bölgede bugüne kadar görülmemiş bir askeri hareketlilik başladı.

Uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na dün gün boyu inen takviye güçler, buradan zırhlı araçlarla Cizre ve Silopi ilçelerine yerleştiriliyor.

PKK BÖLGEDEN TEMİZLENECEK

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre ve Silopi ilçelerinde barınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ülkenin değişik bölgelerindeki polis özel harekat timleri ile jandarma özel harekat timlerinden oluşan çok sayıda kuvvet hava yolu ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na indirilerek buradan geçici görev yapacakları bölgelere kaydırıldı.

Çevre illerden askeri araç sevkiyatının da sürekli olarak devam ettiği Silopi ve Cizre ilçelerinde görevlendirilmek üzere Siirt, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Adıyaman, Van, Hakkariile Şırnak Çakırsögüt Jandarma Özel Harekat taburlarından bölgeye asker, Ankara, Giresun, İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun, Elazığ, Batman gibi illerden ise polis özel harekat timleri bölgeye sevk edildi.

OPERASYON HAZIRLIĞI

Bir süre önce Cizre ve Silopi'ye takviye olarak polis özel harekat timleri gönderilmiş ve operasyon için hazırlıklar başlatılmıştı. Son günlerde takviye hızlandırılırken, bölgeye polis ve jandarma özel harekat timleri yoğunlukta olmak üzere çok sayıda ekip gönderildi. Yaklaşık 10 gün önce başlatılan sevkiyatın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK

Sevkiyatın tamamlanmasının ardından oluşturulacak kuvvetlerle Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağının ilan edilerek, teröristlerin temizlenmesi için büyük operasyon başlatılacağı bildirildi. Son zamanlarda Cizre ve Şırnak merkezde kaçırılan 1 polis ile 2 uzman çavuşun da ellerinde olduğu düşünülen teröristlerin etkisiz hale getirilip, ilçelerin tamamen temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.
Ayrıca son günlerde Cizre ve Silopi'de görevlendirilmek üzere çevre illerden başlatılan zırhlı araç sevkiyatının da tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi. (internethaber.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.