O İl Milli Eğitim Müdürüne 10 Ay Hapis!

O İl Milli Eğitim Müdürüne 10 Ay Hapis!

Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken görevden alınan ve İskenderun’da bir okula ataması yapılan üyemiz Ahmet Kocaoğlu eski göreve iade edilmesi için dava açmıştı.

Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken görevden alınan ve İskenderun’da bir okula ataması yapılan üyemiz Ahmet Kocaoğlu eski göreve iade edilmesi için dava açmıştı. Bu davayı kazanan Kocaoğlu, Hatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönmek istemesi üzerine Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne defalarca çağrılmış ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından tehdit edilmişti. Hatta bununla da yetinmeyen Şimşek, Kocaoğlu’na ‘GERİZEKALI MISIN?’ şeklinde ağır bir hakarette bulunmuştu.

Yaşananların ardından Hatay 2 No’lu Şube’miz, üyemize hakaret eden Eski Hatay İl Mili Eğitim Müdürü, şu anda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Osman Şimşek’e hakaret davası açtı. Bu dava sonucunda Şimşek, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet AKÇA şunları kaydetti: “Osman ŞİMŞEK yaptığının yanına kar kalacağını düşünerek haddini aşmış, ağzından çıkanı kulağı duymaz bir vaziyette sözler sarf ederek üyemizi rencide etmişti. Ama yüce Türk adaleti 2015/282 esas kararıyla Sayın Osman ŞİMŞEK’e gerekli cevabı vermiş ve kendisini 10 ay hapis cezasına çarptırmıştır. Yetkiyi elinde tutanlar yetkilerinin sınırlarını bilerek hareket etmelidirler. Ne yazık ki benzer haksızlıklar, yanlışlıklar devam etmektedir. Üyelerimiz adına açtığımız davaları kazandığımız halde Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü mahkeme kararlarını yok saymıştır. Osman ŞİMŞEK ‘tayinim çıkınca kurtulurum  ne de olsa’ diyerek, yetkisini aşmıştı; hapis cezası aldı. Şimdi de Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkisini aşarak mahkeme kararlarını uygulamamaktadır. Buradan sesleniyorum: Bu işin de sonuna kadar takipçisiyiz. Mağdur ettiğiniz üyelerimizi koruyacağız. Kim olursa olsun, yaptığı yanlışın bedelini eninde sonunda ödemek zorunda kalacaktır. Kimse yüce adaletten üstün değildir.”

Türk Eğitim-Sen olarak yapılan her haksızlığın takipçisiyiz. Kim, hangi makamda olursa olsun  kimseye hakaret edemez, küçük düşüremez.

İlgili Karar İçin Tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum