O Öğretmenler İçin Eylem Kararı

O Öğretmenler İçin Eylem Kararı

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK: TÜRK EĞİTİM-SEN İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURLARI İLE EYLEM YAPACAK

İl içi özür grubu mağdurları Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u ziyaret etti. Ziyarette il içi özür grubu mağdurları, ilçe emrinin getirilmesi ve aileleri ile birleşebilmek için Genel Başkan’dan destek istedi. 
Genel Başkan İsmail Koncuk da bazı illerde ilçeler arasında 150-250 kilometre mesafe bulunduğunu, bunun aile bütünlüğünü bozduğunu söyleyerek, il içi özür grubu tayinlerinin mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti. Eşlerin, çocukların birbirinden ayrılmasının, ailenin kutsallığına zarar verdiğini ve büyük bir trajedi olduğunu kaydeden Koncuk, il içi özür grubu tayini isteyenlere ilçe emri hakkının verilmesi gerektiğini belirtti.
Koncuk, “MEB il içi özür grubu tayini yapmaya şu anda yanaşmıyor. Ancak MEB il içi tayin isteyenlere ilçe emri uygulamasını ciddi ciddi düşünmelidir. Zira yıllardır bu talep göz ardı edilmektedir. MEB il içi tayinlere ilçe emri uygulaması için belli bir uzaklık sınırı getirebilir. MEB, 50 kilometreye kadar mesafede çalışanlara bulunduğu yerde en fazla iki yıl şartı çalışma şartı getirerek, ilçe emrine tayinlerini yapabilir. 50 kilometreden fazla mesafede çalışanlara da ilk özür grubu döneminde ilçe emri hakkı vermelidir.” 
İl içi özür grubu mağdurları Genel Başkan Koncuk’tan seslerini duyurabilmek için Türk Eğitim-Sen’in eylem yapmasını talep etti. Genel Başkan Koncuk da bu talebi yerine getireceklerini, il içi özür grubu mağdurlarının eşlerine, çocuklarına kavuşabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. 
Ziyarette; 9 Eylül 2015 tarihinde Çarşamba günü saat 14:00’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapılması kararlaştırıldı.  Buna göre Türk Eğitim-Sen, il içi özür grubu mağdurları, onların eşleri, çocuklarıyla birlikte MEB önünde eylem yapacak ve il içi özür grubu mağdurlarının çığlıklarını kamuoyuna duyuracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.