Ocakta emekli maaşına %6.5, memura %5.5 zam

Ocakta emekli maaşına %6.5, memura %5.5 zam

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin ocak ayı zam oranları da netleşti.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin ocak ayı zam oranları da netleşti. Buna göre bu ay SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.5 zam alacak. Memur ve memur emeklisi maaşları ise yüzde 1.5 enflasyon farkıyla yüzde 5.5 zamlanacak.

Temmuz-aralık enflasyon rakamları belli oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 6.5 arttı. Bu da emeklilerin ve görevdeki memurların zam oranını netleştirdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.5 zam alacak. Emeklilerin yanında malulen emekli dul ve yetimler de bu zamdan faydalanacak. Malulen emekliler ve dul ve yetim aylığı alanlar da yüzde 6.5 zam alacak. Memur ve emeklilerinin zam oranları ise, toplu sözleşmeyle belirleniyor.

ENFLASYON FARKI %1.5

Memur ve emeklileri ocakta yüzde 4 zammı toplu sözleşme uyarınca alacak. Buna ilave olarak temmuz-aralık dönemi enflasyon oranının yüzde 5’i aşan kısmı da enflasyon farkı olarak maaşlara yansıtılacak. Dolayısıyla memur ve memur emeklileri yüzde 4 zamma ilave olarak yüzde 1.5 oranında enflasyon farkı da alacak ve zam oranı yüzde 5.5 olarak gerçekleşecek. 2008 öncesi SSK emeklileri en düşük 2.000 TL emekli aylığı alıyor.

Kaynak : Akşam

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.