ODTÜ'den 'Demokrasi Nöbeti'ne engel!

ODTÜ'den 'Demokrasi Nöbeti'ne engel!

Gezi olaylarında öğrencilerin sokağa çıkması için sınavları erteleyen ODTÜ, bu hassasiyeti demokrasi nöbeti için gösteremedi.

Taha Dağlı'nın haberi

2013 yaz döneminde öğrencileri Gezi olayları için sokağa çıkmaya teşvik eden bunun önünü açmak için de sınavları erteleyen ODTÜ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Milli İrade için demokrasi nöbetini engellemek adına öğrencilerin “sınavları erteleyin” başvurusunu reddetti.

2013’teki Gezi kalkışması sırasında ODTÜ’de bir çok hoca, yaz dönemindeki sınavları ertelemişti. Hatta Kimya bölümünde ertelenen sınavda gezi olaylarıyla ilgili olarak polisin saldırganlığına dikkat çekmek için finallerde biber gazı kullanımına yönelik soru soran hocalar bile olmuştu.

ODTÜ Öğrenci Konseyi üyesi öğrencilere göre 2013 yılında kendilerine e-mail yoluyla bazı hocaların sınavlarını ertelediği tebliğ edilmişti.

Şimdi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla, darbeyi önleyen halk, meydanlarda demokrasi nöbetine başladı. 

ODTÜ Öğrenci Konseyi de, Rektörlüğe başvuruda bulunarak, bu dönemki sınavların ertelenmesini talep etti, öğrenciler Milli İradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına yapılan ulusal çağrıya duyarlı kalıp, meydanlarda demokrasi nöbeti tutmak isterken, rektörlükten sınavların ertelenmesine yönelik talebe “hayır” yanıtı aldı.
Öğrenci Konseyinden yapılan açıklamada, “TSK’ya sızmış FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün darbe girişiminin bastırılmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “milli irade nöbeti” talimatı doğrultusunda ODTÜ Rektörlüğünden sınavların ertelenmesi talebinde bulunan ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ahmed Emirhan ÖZDEMİR’e, ODTÜ Rektörlüğünden red cevabı verildi” denildi.

ODTÜ Öğrenci Konseyi'nin yeni mezun Genel Koordinatörü Resul İnanç KOYUNCU, rektörlüğün bu üslubunun ODTÜ'nün demokratik imajını zayıflattığını söyledi. Koyuncu, “birlik ve beraberlik içinde ülkemiz kenetlenmiş vaziyetteyken ODTÜ’nün bu tutumunu akla ve izana aykırı bulmamak elde değil. Bunlara ek olarak ODTÜ web sitesi ana sayfasından yayınladığı demokrasi mesajı dışında hiçbir somut eylem gerçekleştirmezken, gezi sürecinde dersleri iptal eden bazı ODTÜ’lü akademisyenlerin varlığı; ODTÜ’nün bu konudaki tutumunun çifte standartlı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu” diye konuştu.

İşte ODTÜ'nün reddettiği o resmi talebe ait metin:
"ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE,

“15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensupları ve emperyalist dış destekçilerinin darbe kalkışması girişiminin; Büyük Türk Milleti’nin iradesi ve devlet organlarının etkin müdahalesi neticesinde başarıyla bastırılmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM’ın talimatları doğrultusunda başlatılan milli iradeye sahip çıkma nöbetleri ve teyakkuz durumu, ikinci bir talimata kadar devam etmektedir. Söz konusu ikinci talimat gelene kadar üniversitemiz yaz okulunda verilmekte olan derslere ait tüm sınav, quiz ve ödev teslimlerinin süresiz bir şekilde tüm öğrencilere ertelenmesi ve yoklama şartlarının kaldırılması elzemdir. Gereğinin ivedilikle yapılmasını saygılarımla arz ederim”.

Ahmed Emirhan ÖZDEMİR
ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkan V.                                   
ODTÜ Fen Bilimleri Enstitü Temsilcisi"

KAYNAK HABER7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.