Ödül vermek için hülle yaptılar

Ödül vermek için hülle yaptılar

Federasyon, Muharrem Or'u 'teknik direktör' gösterip 380 altın talep etti. GSGM Akgül, yönetmelik gereği talebi geri çevirdi.

ATLETİZMDE ödül skandalı... Barcelona'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Elvan Abeylegesse, Nevin Yanıt ve Alemitu Bekele, Türk bayrağını gururla dalgalandırdı. Atletizm Federasyonu da, 3 sporcunun kazandığı ödüllerden pay alabilmesi için teknik kurul başkanı Muharrem Or'u kafilenin 'Teknik Direktörü' gösterdi, 380 Cumhuriyet Altını talep etti. Ancak GSGM Yunus Akgül “Federasyonun Teknik Kurul Başkanı, teknik direktör olamaz” gerekçesi ile talebi geri çevirdi. Federasyon da hülle yoluna gitti.
Elvan'ın antrenörü olarak Hırvat Nikola Boriç yerine veto yiyen Or'u gösterip, 90 altın için komisyonuna ikinci bir yazı gönderdi. Akgül'ün bu gelişmeye karşı alacağı tutum merakla beklenmeye başlandı.
5. kademe antrenörü
Otoriteler ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Atletizmin diğer ferdi branşlardan ayrı bir statüsü bulunmaktadır. Her sporcunun bir antrenörü vardır. Ve o antrenör sporcularla 12 ay birlikte çalışır. Alemitu'nun antrenörü Ertan Hatipoğlu ile Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel, 5. kademe antrenörü olarak teknik direktör sıfatlarına sahiptirler. Atletizmde, güreş, halter ve tekvandoda olduğu gibi bir teknik direktörlük olayı yoktur. Atletizm dışındaki bu spor dallarında teknik direktörler sporcularının antrenmanlarına katılmaktadırlar. Teknik branşlı bir sporda bir teknik direktör, bu sporculara ne kadar katkıda bulunabilir?”
100'er altın almalılar
Bir yetkili ise Ertan ile Cüneyt'in antrenörlüğün yanı sıra teknik direktör oldukları için 100'er Cumhuriyet Altını almaları gerektiğine değinerek, “Federasyon bu isimleri onayda antrenör olarak yazmış olabilir. Ancak ikinci bir onay ile bu yanlışlık da düzeltilebilir. Pekin'de iki gümüş madalya kazanan Elvan'ın antrenörü Anatoly Bichkov'a bir madalya ödülü verildiği için bu olay mahkemelik olmuştur. Madem ki, bir yarışta iki ayrı ödül kazanan sporcunun antrenörüne bir ödül veriliyor, o zaman Atletizm Federasyonu Barcelona'da bir altın bir gümüş madalya kazanan Elvan için antrenörü olmadığı halde antrenörü olarak gösterilen şahsa neden iki ödülün verilmesi için başvuruda bulunabiliyor” dedi.



Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.