Öğrenci Parasıyla Müdüre Makam Aracı

Öğrenci Parasıyla Müdüre Makam Aracı

Amasya Valiliği'nin "65 bin dev öğrenci" kampanyası ile öğrencilerden topladığı parayla Milli Eğitim Müdürü'ne makam aracı alındığı ortaya çıktı.

Amasya Valiliği'nce eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla başlatılan "65 bin dev öğrenci" kampanyası ile toplanan paranın bir bölümü ile İI Milli Eğitim Müdürü'ne 78 bin lira değerinde makam aracı alındığı ortaya çıktı.

ÖĞRENCİLER, HARÇLIKLARINI VERDİ

Birçok ilde olduğu gibi Amasya'da da "65 bin dev öğrenci" kampanyası, eğitim kalitesini yükseltmek, öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine katılımlarını sağlamak amacıyla 2009 yılında başlatıldı. Velilerin, sivil toplum örgütlerinin desteklediği, öğrencilerin okul harçlıklarından ayırdıkları paralarla katkı verdiği projenin bir süre sonra aksaması üzerine Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, 9 Eylül'de BİMER'e başvurarak toplanan paraIarın akıbetini sordu. Terzi'ye İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, 22 Eylül'de yanıt verdi. Yazıda, "65 bin dev Öğrenci Projesi Proje Kurulu tarafindan 27 Mayıs 2014 tarihinde alınan karar doğrultusunda proje hesabında bulunan 27 bin 600 lira İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim öğretim ihtiyacında kullanılmak üzere araç alımına aktırılmış ve 78 bin TL'ye 05 RE 800 plakalı Skoda Superb marka araç satın alınmıştır" denildi.

"MAKAM ARACI ALINSIN DİYE BAĞIŞ YAPILMADI"

BirGün gazetesine bilgi konuşan Terzi, "Bu proje için kentte tam bir seferberlik ilan edildi. Öğrenciler de harlıklarıyla katkıda bulundu. Kampanyaya katılanların amacı kentte eğitimin kalitesini yükseltmekti, milli eğitim müdürüne makam aracı alınsın diye bağış yapmadılar" dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda alınan aracın "eğitim öğretim ihtiyacında kullanılacağının" belirtildiğine dikkat çeken Terzi, "Ancak biz biliyoruz ki plakası belirtlen o araç eğitim öğretim ihtiyacı için değil makam aracı olarak kullanılıyor" diye konuştu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal da olayı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

İl müdürü yanıt verdi
Topal, konuyu TBMM gündemine taşırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, “Amasya halkı ve kurumlarından 65 bin öğrencinin eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi için toplanan paralar ile İl Milli Eğitim Müdürüne makam aracı alınmasını nasıl açıklıyorsunuz? Bakanlığınız makam aracı olmayan ya da aracı eski olan İl Milli Eğitim Müdürleri için başka kampanyalar da düzenlemekte midir?” sorularını yöneltti.

Şube Başkanı Terzi’nin BİMER’e yaptığı başvuruya, projenin ardından makam aracı yenilenen İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş 22 Eylül’de yanıt verdi. Güneş, yanıtında, “65 bin dev öğrenci projesi, Proje Kurulu tarafından 27 Mayıs 2014 tarih ve 41 nolu karar doğrultusunda proje hesabında bulunan 27 bin 600 TL, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim öğretim ihtiyacında kullanılmak üzere araç alımına aktarılmış ve 78 bin TL’ye 05 RE 800 plakalı Skoda-Superb marka araç satın alınmıştır” dedi. Alınan bilgilere göre 2009’da başlayan kampanya kapsamında öğrencilerden dahi bağış toplandı. Projenin ilk yıllarında verim elde edilmesi nedeniyle kampanya 2014 yılına kadar uzatılmıştı.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum