Öğrenim Özrü İçin Girişimlerimiz Sürüyor

Öğrenim Özrü İçin Girişimlerimiz Sürüyor

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, 6 Nisan 2014 tarihinde Şırnak’ta, 7 Nisan 2014 tarihinde de Siirt’te sendikal faaliyetlerde bulundu. Okul ziyaretleri yapan, Siirt Milli

Özür grubu tayininin kaldırılmasını da eleştiren Şahindoğan, “İstismar ediliyor gerekçesiyle öğrenim özrü kaldırıldı. Kendisini gerçekten geliştirmek isteyen insanların yüksek lisans yapma haklarının ellerinden alınması kabul edilemez. Türk Eğitim-Sen olarak öğrenim özrü hakkının yeniden verilmesi için hem hukuki platformda hem de Bakanlık nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

            Şahindoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik çok kutsal bir meslek olduğu kadar meşakkatli de bir meslektir. Buna rağmen eğitim çalışanlarının karşısında ne yazık ki sürekli sorun üreten bir MEB vardır. Bu noktada eğitim çalışanları açısından sendikal mücadele ve dolayısıyla Türk Eğitim-Sen’in yetkili olması çok önemlidir. Geçtiğimiz yıl bir toplu sözleşme dönemi yaşadık. 2014 yılında 123 TL zam ile yetinmek zorunda kaldık. Bu sözleşmeye imza atan sendika, sarı sendikadır, yandaş sendikadır.  Sarı sendika, yandaşı olduğu siyasi iktidarın vereceği rakama hiçbir görüşme yapmadan razı olan sendikadır. Ülkemizin ekonomik şartlarını biliyoruz. Enflasyon artıyor. Enflasyon artmasına rağmen çalışanlara enflasyon farkı ödenmeyecek. 123 TL’nin zammın oransal değeri yüzde 5.2’dir. Enflasyon yüzde 5.2’nin üzerinde çıktığında çalışanların kayıpları olacaktır. Ekonomistler, bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 10 düzeyinde olacağını belirtmektedir. Enflasyon yüzde 10 çıkarsa, bunun anlamı maaşların yüzde 5 erimesi demektir. İşte bu sendika, böyle bir toplu sözleşmeye imza attı. Ek derslere zam istemedi, eğitim-öğretim tazminatına zam istemedi, maaş kalemlerinin hiçbirine zam istemedi. Yeterince mücadele etmezsek, Türk Eğitim-Sen’i yetkili yapmazsak bir sonraki toplu sözleşmede bu çadır tiyatrosunu çok izleriz. Herkes bilmelidir ki; kamu çalışanlarını 123 TL’ye Hükümete pazarlayan sendikalar, yarın Hükümet iş güvencemizi elimizden almak istediğinde, bunun da altına imza atarlar.”

            Türk Eğitim-Sen’i yetkili yapmanın mili bir görev, mesleki bir sorumluluk olduğunu kaydeden Şahindoğan, “Biz her zaman sizin yanınızdayız. Sizin sorunlarınızın çözümü için gerek hukuki gerek idari olarak ne yapmamız gerekiyorsa yaparız. Siz Türk Eğitim-Sen’e üye olarak bir duruş ortaya koymuşunuz, Türkiye’nin mili birliğinden, bütünlüğünden yana olduğunu göstermişsiniz. Sizleri mahcup etmemek, sizler için her türlü mücadeleyi ortaya koymak boynumuzun borcudur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.