Öğretim Elemanlarının Maaşları İyileştirilecek mi?

Öğretim Elemanlarının Maaşları İyileştirilecek mi?

Öğretim Elemanlarının Maddi Durumlarının İyileştirilmesi konusunda neler yapılabilir?

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak toplu sözleşme sürecini bir ayla sınırlı görmediklerini belirterek,  “Yılın 365 gününde kamu çalışanlarının haklarını savunmak ve yeni kazanımlar elde etmek için çalışıyoruz. Gerek Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gerekse diğer görüşmelerimizde ve toplantılarımızda her zaman kamu çalışanlarının hakları için mücadele ediyoruz” dedi.

 
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şube’nin kongresine katılan Esat Tektaş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Öğretim Elemanlarının Maddi Durumlarının Biran Önce İyileştirilmesi Gerekmektedir
Üniversite Şube Kongresi’nde konuşan Esat Tektaş, şunları söyledi: “Yükseköğretim kurumlarının ikinci öğretim yapan birimlerinde görevli öğretim elemanları ile idari personele yasal çalışma saati bitiminden sonra ikinci öğretime yönelik fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için fazla çalışma ücreti ödeneceğinin müjdesini bu vesile ile vermek istiyorum. Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısında ayrıca, başta 4/C’lilerin kadroya alınması, akademisyenlerin mali haklarının iyileştirilmesi, sicil affı gibi birçok talebimiz görüşülmüştür.  

Üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının maddi durumlarının biran önce iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile tekrar görüşüp Sayın Başbakan ile de konuyu görüşüp rapor şeklinde ileteceğiz. Bu konuda mutabakata varılmıştır. Bu hususta sonuç alacağımıza inanıyorum. Yükseköğretim kurum ve kuruluşları ile üst kuruluşlarda görev alan öğretim elemanları hakkında sicil uygulamasının kaldırılması, Her türlü atama, yükselme, akademik unvanların kazanılması ve diğer özlük işlemlerinde sicillerin dikkate alınmaması; bu madde kapsamındaki personel hakkında 657 sayılı kanunun ilgili maddesinin uygulanması hususunda da çalışmalar yürütülmektedir. YÖK Genel Kurulu’nda ilgili değişikliğin sağlanması için ısrarımızı sürdüreceğiz.” 

Taban Aylık Zammıyla Eğitim Çalışanlarının %95’ine Daha Fazla Gelir Elde Ettik
 
Eğitim-Bir-Sen’in yetkili sendika sıfatıyla oturduğu iki toplu sözleşmede masadaki kararlı duruşu ve son toplu sözleşmedeki performansı, bundan önceki dönemlerde yetkili olan iki sendikanın eğitim çalışanları adına kazanım üretme adına yetersizliklerinin tescillendiğini ifade eden Tektaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Son yapılan toplu sözleşmede masada verilen mücadeleler sonucu hükümetin memura önerdiği taban aylık zammı 100 TL’den 175 TL’ye çıkarılarak %75 lik bir artış sağlanmıştır. Öğretmenlere önerilen 40+40 TL’lik özel hizmet zammı 75+75 TL’ye çıkarılarak % 87,5’lik artış sağlanmıştır. 4/C’lilere önerilen 150 TL’lik zam 350 TL’ye çıkarılarak % 233 oranında artış sağlanmıştır. Bu mücadeleler sonucu hükümet teklifinin bütçe maliyeti 5 milyar TL’den 8 milyar TL’ye çıkarılmıştır.  Sonuçta taban aylığı % 17 artırdık. Öğretmen maaşını %14 artırdık. Emekli maaşlarına 146 TL artış sağladık. 4/C’lilere % 50 iyileştirme sağladık. Emekli ikramiyesine 5.250 TL artış sağmamış olduk.” 

Kongrede Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet  Güneysu ve Yılmaz Taşova da birer konuşma yaptı.   Yapılan seçim sonucunda Yılmaz Taşova’nın listesi kazandı. Buna göre yeni şube yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ersan Salihoğlu, Prof. Dr. Emin Kasap, Prof. Dr. İsmail Kaya, Tevfik Demir, Cengiz Çelik ve Musa Akyüz. 

Samsun 1 No’lu Şube’ye Bağlı İlçe Başkanlarıyla Toplantı Yapıldı
 
Samsun 1 No’lu Şube’ye bağlı ilçe başkanlarıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Samsun 1 No’lu Şube Başkanı Nejdet Güneysu, 15 Mayıs 2014 tarihine kadar üye hedeflerine gerçekleştirerek Samsun’da yetki alacaklarını belirtti. İlçe başkanları ise taleplerini, görüşlerini ve önerilerini toplantıda dile getirdiler. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.