Öğretim görevlileri not karşılığı öğrencileri taciz etti

Öğretim görevlileri not karşılığı öğrencileri taciz etti

Hakkari Üniversitesi’nde not karşılığında kız öğrencilere cinsel şantaj yapan çete çökertildi.

Hakkari Üniversitesi'nde not karşılığında kız öğrencilere cinsel şantaj yapan çete çökertildi.Öğretim görevlilerinin de aralarında yer aldığı şebekenin kız öğrencileri taciz etmek için ev kiraladıkları da belirlendi.

Rüşvet, cinsel saldırı ve fuhuş gibi suçlarla gençliği hedef alan çete Hakkari Üniversitesi'ne kadar uzandı. Savcılığa mayıs ayında gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler üniversitedeki şok ilişkiler ağını gözler önüne serdi. Aralarında öğretim görevlerinin de bulunduğu çetenin not karşılığı öğrencilerle cinsel birliktelik şantajı yaptığı belirlendi. Çetenin taciz evleri kiraladığı da tespit edilirken organize şebekeye önceki gün operasyon düzenlendi.

Çetede 3 öğretim görevlisi var

Üniversitede çeşitli kampüslerde görevli bazı şahısların bir suç örgütü yapılanması içine girerek bulundukları kadronun sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle, öğrencilere not karşılığında şantaj yaparak cinsel ilişkiye zorladıkları ortaya çıktı. Hakkari Üniversitesi'nde öğretim görevlisi İ.Y, H.Y. ve R.Y'nin çevrelerine topladıkları diğer şahıslarla birlikte suç örgütü yapılanması kurarak, cinsel saldırı, rüşvet ve fuhuş suçlarını işledikleri kayıtlara geçti. Çetenin üniversitede öğrenim hakkı kazanan kız öğrencilerden kendileriyle işbirliği yapanlara avantaj sağladığı, diğer öğrencilerin eğitim ve öğrenim haklarının ihlal edildiği ve öğrenim görmeye çalışan kız çocuklarının cinsel istismara zorlandığı dinlemelere takıldı.

14 şüpheli gözaltına alındı

Öğretim görevlilerinin irtibatlı oldukları üçüncü şahıslara rüşvet karşılığı aynı şekilde cinsel menfaat sağlamaya çalıştıkları yönünde bulgular elde edildiği belirtildi. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda önceki gün düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında Hakkari Üniversitesinde öğretim görevlileri ve aynı üniversitede öğrenim gören öğrencilerin de bulunduğu toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilirken şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.