Öğretmen Rotasyonu Ertelenmelidir

Öğretmen Rotasyonu Ertelenmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yaz tatilinde çalışmakta oldukları okullarda 12 yıllık çalışma süresini tamamlamış yaklaşık 60.000 öğretmeni zorunlu olarak yer değişikliğine uğratacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yaz tatilinde çalışmakta oldukları okullarda 12 yıllık çalışma süresini tamamlamış yaklaşık 60.000 öğretmeni zorunlu olarak yer değişikliğine uğratacaktır.

İlk bakışta eğitim kalitesini yükselteceği söylenen bu uygulama eğitim kalitesini yükseltmekten çok uzakta olup bir çok mağduriyet oluşturacaktır.

Bakanlık yetkilileri ilk önce öğretmenlerin ilçe içerisinde ve sadece okullarının değişeceği bir rotasyonu söylemesine rağmen gelinen nokta tamamen farklıdır. Özellikle Büyükşehirlerde ilçeler gruplandırılmış ve aralarında 70-80 kilometre bulunan ilçeler aynı gruba alınmıştır. Bu da yeri değişen öğretmenin zorunlu olarak evininde değişmesi demektir. Bir çok öğretmen ailesi için çocuklarının okulunun değişmesi, yerleşmiş oldukları aile konutunun ve muhit’in değişmesi gibi sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Bazı büyükşehirlerde bakanlığın direktifleri sonucunda ilçe gruplamaları yapıl(ama)mıştır. Aralarında 70-80 km olan ilçelerde sabah trafiğinde kaç saatte okula varılabileceği hesaplanmamıştır. Öğretmen kökenli olan yöneticiler adeta öğretmen düşmanlığı yapmışlardır. Örneğin; Başkentin Pursaklar ve Sincan İlçeleri aynı grupta yer almıştır(Yaklaşık 56 Km). Rotasyondaki bu gruplamalar Memur Sen Onursal Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Ahmet GÜNDOĞDU’nun ‘Kavimler Göçüne Karşıyız’ açıklamalarına rağmen bir kavimler göçüne neden olacak cinstendir.

Tüm Sendika başkanlarının bu şekildeki bir rotasyona karşı olduklarını açıklamalarına rağmen MEB’in bu konudaki ısrarı öğretmenler tarafından anlaşılamamaktadır. MEB ısrarla bu konuda öğretmenleri mağdur etmek için yemin etmiş gibi davranmaktadır.

Diyanet teşkilatındaki camii görevlileri rotasyonunun MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı DİYANET-SEN’in girişimleri tarafından ertelenmesinin sonrasında gözler öncelikle EGİTİM-BİR- SEN yetkililerinin bu konuda yapacağı açıklamalara çevrilmiştir.

TÜRKİYE KAMU-SEN Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK öğretmen rotasyonuna kesinlikle karşı olduklarını gür bir sesle geçmiş günlerde kamuoyu ile paylaşmıştır.

Diğer Eğitim sendikaları da rotasyona karşı oldukları yönünde açıklamaları defaatle dile getirmişlerdir.

MEB yapıl(ama)mış bu ilçe gruplarına göre bir kavimler göçü yapmamalıdır. İlçe gruplamaları yeniden gözden geçirilmeli yada öğretmenlerin mağduriyetine yol açabilecek bu rotasyon bir başka bahara ertelenmelidir…

Fatih Öztürk / www.memurpostasi.com

http://www.memurpostasi.com/ogretmen-rotasyonu-ertelenmelidir-18yy.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum