Öğretmene 3600 Ek Gösterge Teklifi Meclis Başkanlığında

Öğretmene 3600 Ek Gösterge Teklifi Meclis Başkanlığında

Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge hakkının tanınması için 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi.

Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge hakkının tanınması için 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi. 

İşte o teklif:

GENEL GEREKÇE

Ülkemizin kalkınmasında ve insanlığın gelişiminde büyük katkısı olan öğretmenlerimiz günümüzde hak ettikleri değeri maddi ve manevi yönden alamamaktadır. Aldıkları maaşlarla yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi vermektedirler.

Dünyada öğretmenlere verilen maaşla ülkemizde öğretmenlere verilen maaşı kıyasladığımızda ortaya uçurumlar çıkmaktadır. Türkiye’de öğretmenler aylık ortalama 700 dolar maaş alırken, dünyanın çoğu ülkesinde öğretmen maaşları 2000 doların üzerinde bulunuyor. 

Yapılan araştırmaya göre ülkemizde ortalama 700 dolar maaş alan öğretmenler ABD’de ortalama 3000 bin dolar, Almanya’da 2-3 bin dolar, Avustralya’da 2,5 dolar, Fransa’da 2-3 bin dolar, İngiltere’de 4-5 dolar, Japonya’da ise 2-3 dolar civarında maaş alıyorlar.

Yapılan araştırmaya göre çalışan öğretmenlerin %82’si maaşlarından ve özlük haklarından memnun değil. Öğretmenlerin  %25 ‘e yakını ek iş yaparak geçimini sağlıyor.

Kamu personellerinin birçoğuna ulaşım amaçlı servis sağlanırken ve öğle yemeği imkanı sunulurken öğretmenlerimiz bu imkanlardan yararlanmıyor.

Bu kadar zor şartlarda yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimizin maaşları iyileştirilmelidir. Çalışırken veya emekli olduklarında refah içinde bir yaşam onlarında en doğal haklarıdır. Rahat ve huzurlu bir yaşamı en çok hak edenler öğretmenlerdir.

1. derecedeki öğretmen veya idarecilerin 3000 olan ek göstergelerinin 3600 olarak değiştirilmesi, ekonomik ve sosyal açıdan önem arz ettiği gibi, dünyadaki emsallerine de bir nebze yaklaşmış olmaları sağlayacaktır.

Ülkemizin ve milletimizin gelişiminde büyük katkıları olan tüm meslek gruplarını yetiştiren öğretmenlerimizin ek göstergelerinde yapılacak değişiklik ile çalışırken veya emeklilik halinde ekonomik açıdan iyileştirme sağlanmış olacaktır. Bir nebze de olsa emeklilik maaşıyla geçinebilecek bir seviyeye ulaşılacağı için çok sayıda öğretmenimiz emekli olmayı tercih ederek yeni kadroların açılması sağlanacaktır. Açılacak kadrolar atanamayan öğretmenlerimize de kadro fırsatı doğuracaktır. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi ve gerekçesi ilişikte sunulmuştur.

Gereğini saygılarımla arz ederim

 Yıldırım Kaya

                                                Ankara Milletvekili

img-20180710-wa0000.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum