Öğretmene 3600 Ek Gösterge verilecek mi?

Öğretmene 3600 Ek Gösterge verilecek mi?

3600 ek gösterge ve özel hizmet tazminatının arttırılması ile ilgili taleplerimize olumlu bakılsa da çözüm yerinin Maliye Bakanlığı olduğunu biliyoruz.

Geçen gün MEB'te sorunlarımız ile ilgili Dernek Yönetimi olarak bir dizi görüşmeler yaptık. Yalnızca İnsanKaynakları Genel Müdürümüz ile değil , Müsteşar yardımcımız , Ortaöğretim Genel Müdürümüz, Atama Grup Başkanımız ve mevzuat hazırlama ile ilgili şube müdürlerimiz ile görüştük. Bu görüşmelerimizin faydalı olduğunu düşünüyorum. Bilinen sorunlarımızı tekrar ettik. Sorunlarımız çözülmese de biz bildiğimizi tekrar edeceğiz. Ettekrarü ahsen velev kene yüzseksen! Bu hususta Dernek sitemizde bir yazı yayınlandı .Taleplerimiz konusunda haklıyız… Bir Grup Başkanımız şunu ifade etti; Talepleriniz yüzdeyüz doğru ise şunu unutmayın, su damlaları da küçük ama sonunda betonu delebiliyor !

 

3600 ek gösterge ve özel hizmet tazminatının arttırılması ile ilgili taleplerimizeolumlu bakılsa da çözümyerinin Maliye Bakanlığı olduğunu biliyoruz. Bu hususta Sayın Bakanımızın ve Sayın Müsteşarımızın ısrarlı olması lazım. Ya da Başbakanımıza bu konuyu götürmemiz lazım. Bürokrasinin daha altkademelerinde bu sorunumuzun çözülmesi imkansız. İl eğitim denetmenlerine 3600 ek gösterge verilmesi sürecini dinledik. Benzer bir stratejiyi bizim de gerçekleştirmemiz lazım. Şubat ayı içerisinde 3600 ek gösterge mağduriyetimizi Başbakanımızın danışmanı ya da danışmanlarına götüreceğiz. Sendikalar ile görüşme fırsatımız bu sefer olmadı. Şubat ayında bu görüşmeler ile ilgili plan yapıyoruz. Umarım randevu taleplerimiz karşılıksız kalmaz…

Bizim önemli bir sorunumuz da zorunlu yer değiştirmelerdir. Görüştüğümüz her bürokrat bu sene rotasyonun yapılacağı yönünde görüş bildirdi. Haziranda ki rotasyonun önünde bir engel görünmüyor. Geçen sene de bunları yazmıştınız diyebilirsiniz! Ağustos ayında rotasyonun neden ertelendiğini cümle alem biliyor. Yanlış bir bilgilendirmeden kaynaklandığını düşünüyorum. Gerekçeleri iyi anlatılsa idi, dönüş olmayacaktı. Ama bu sefer Bakanlık bir “U” dönüşü yapmayacaktır. Görüşmelerden ben bu izlenimi edindim. Bir daha böyle bir güven bunalımına neden olacak, geriye dönüş uygulaması yapılmayacaktır.

Rotasyondan önce özellikle şube müdürü isteğe bağlı yer değiştirmelerin gerçekleştirilmesi gerektiği talebine olumlu bakıldı. Tekrar bu husus görüşülecektir diye düşünüyorum. İsteğe bağlı şube müdürü yer değiştirmelerini kurumun verimliliği açısından ele aldık. Şube müdürleri isteğe bağlı yer değiştirir ise il müdürlüklerinin münhal kadroları dolacaktır. Bu durum da il müdürlüklerinde idari yapı güçlenecektir. İşler daha düzenli ve verimli yürüyecektir. Rotasyon öncesi yapılacak uygulama görevdeki şube müdürlerini de rahatlatacaktır. Rotasyona gidecek şube müdürü sayısı azalacaktır.

Bu vesile ile şunu da ifade etmek istiyorum. Taşra yöneticilerinin sesi olan UEYDER'in üye bazında daha fazla destekçisi olması gerekir. Taleplerimize bir bakın! Bu sorunları biz yaşıyoruz ve bizim sorunlarımız. Demokrasilerde hak verilmez, alınır ise sessiz kalmayalım. En azından ismimizi Derneğimizin üye bölümüne yazdıralım. Armut piş ağzıma düş devri bitmiştir. Damdan düşenin halini damdan düşen anlıyor. Emekli olacak yüzlerce yönetici 3600 ek göstergeyi bekliyor, yıllardır yer değiştiremeyen yöneticiler rotasyonu bekliyor, şube müdürleri görevde yükselmeyi unuttular-adaletli bir yükselme yönetmeliği bekliyor vs.vs… Sorunlarımız çözüm bekliyor! Biz de Dernek olarak hala üye olmamış değerli yöneticilerimizden destek bekliyoruz…

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum