Öğretmene Hakarete Tepki

Öğretmene Hakarete Tepki

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Üyemize Hakaret Eden Yalova Valisi Bu Gücü Nereden Alıyor?` başlıklı açıklama metnidir.

 

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Üyemize Hakaret Eden Yalova Valisi Bu Gücü Nereden Alıyor?` başlıklı açıklama metnidir.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçtiğimiz hafta Perşembe günü Fen Lisesi`ni ziyaret etmiştir. Ziyareti esnasında kılık ve kıyafetinden dolayı Matematik öğretmeni olan üyemiz Halil Serkan Öz‘e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret etmiştir. Bununla da yetinmeyen Vali Cebiroğlu, üyemizi sınıftan kovmuştur. Yaşananların ardından okul idarecilerine "Siz eşekbaşı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyen Vali, öğretmenler odasında bir toplantı düzenlemiştir. Toplantıda kılık kıyafet yönetmenliğini hatırlatan Cebiroğlu, bir üyemizin "Yönetmeliği biz biliyoruz zaten. Bunun değişmesi için de zaten eylemdeyiz" demesinin ardından bu defa da "Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz" sözlerini sarf edebilme cüretinde bulunmuştur!

Belli ki Vali Cebiroğlu, eğitim emekçilerinin gündeminden ve eğitimden yaşanan sorunlardan bihaberdir! Öğrenmeye açık birisi olmadığı gibi hak mücadelesini "anarşizm" ile ilişkilendirecek kadar da donanımsız ve bilgisizdir!

Her ne kadar Vali Cebiroğlu, bilgisizliğinde ve öğrenmeye karşı geliştirdiği tavrında ısrarcı olsa da bu ve benzer sorunlar göstermektedir ki hukuksuz, keyfi ve baskıcı uygulamalar genel bir yönetim biçimine dönüşmüştür. Bu nedenledir ki söz konusu sendikal eylemimize yönelik birçok yerde hukuksuz müdahaleler yaşanmıştır ve yaşanmaktadır.

Yaşananlara gerekçe sunulan eylemimizi bir kez daha hatırlatmak gerekirse sendikamız, tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü "özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi" eylemleri başlatmıştır ve halen de sürdürmektedir. Üstelik eylemimizin hukuka uygunluğuyla ilgili de çok sayıda yargı kararı bulunmaktadır! Dolayısıyla Vali`nin akıl yürütmesine göre düşündüğümüzde, yargı kararlarını, uluslararsı sözleşmeler kapsamındaki sendikal haklarımızı ve üyelerimizin temel hak ve özgürlüklerini yok sayan Vali`nin kendisi "anarşist" olmaktadır. Ancak bizler biliyoruz ki bu hukuksuz, keyfi, baskıcı, yasakçı ve nefret içerikli tavrın adı olsa olsa faşizm olarak nitelendirilebilecektir!

Eğitim Sen olarak, hiçbir üyemizi ve eğitim emekçisini "yetkili cahillik" karşısında yalnız bırakmayacağımız, karşımızdaki kim olursa olsun hiçbir üyemizin hakkını, emeğini ve onurunu çiğnetmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir! Üyelerimize açıkça hakarette bulunabilme gücünü kendinde gören Vali Cebiroğlu hakkında gerekli hukuksal adımları atacağımızdan ve Vali Cebiroğlu hakkında gerekli yasal ceza verilene kadar sürecin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum