Öğretmene Rotasyon 12 Yıl Olarak Başlayacak

Öğretmene Rotasyon 12 Yıl Olarak Başlayacak

Bakan Avcı, öğretmenlere rotasyonu da içeren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin detayları açıkladı.

Bakan Avcı, öğretmenlerin rotasyonun nedenlerini iyi bildiğini ancak kamuoyunda "insanlar hiç istemedikleri hâlde kaldırılıp dolaştırılacak" gibi bir algının oluşabileceğine dikkat çekerek özellikle büyükşehirlerdeki bazı semtlerde, ilçelerde ve okullarda kilitlenmeler yaşandığını ifade etti. 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri  ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında, eş olan askerler ve öğretmenlerin atanmaları konusunda centilmenlik anlaşması bulunduğunu dile getiren Bakan Avcı, belli bir rütbeye kadar TSK´nın Millî Eğitim Bakanlığına, belli rütbeden sonra da Millî Eğitim Bakanlığının TSK´ya uyduğunu belirtti. 

 

Bakan Avcı, buna rağmen Ankara gibi bazı şehirlerde ciddi tıkanmaların yaşandığını, bazı okullarda 20 senedir görev yapan öğretmenlerin bulunduğunu söyledi. 

 

Dışarıdan gelen genç öğretmenlerin de buralarda görev yapmak istediklerini anlatan Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Ama okullar kilitlenmiş vaziyette. Buna mukabil başka yerlerde de boşluklar var. Yaptığımız düzenlemeye göre, bu yıl 12 yılla başlıyoruz. 12 yıl ve fazla bir yerde görev yapmış olan öğretmenler, il içinde rotasyona tabii olacaklar. Ondan sonraki yıl 11´e indiriyoruz, ondan sonraki yıl 10´a, ondan sonraki yıl 9´a, en son 8 yıla. Dolayısıyla 4 sene sonra bir öğretmen 8 yıldan fazla bir okulda görev yapamaz kuralını yerleştirmiş olacağız. Böylece öğretmenler arasında bir sirkülasyonu, okulları da rahatlatacak bir sirkülasyonu gerçekleştirmiş olmayı umuyoruz."

 

Bakan Avcı, 20-25 yıl aynı okulda görev yapmanın, mesleki açıdan da verimliliğe katkıda bulunmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum