Öğretmene sert müdahaleye tepki

Öğretmene sert müdahaleye tepki

GENEL BAŞKAN`DAN SİNOP VALİSİNE KINAMA

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bengütürk televizyonunda 24 Eylül’de yapılan iş bırakma eyleminde Sinop’ta yaşanan polis müdahalesini değerlendirdi. Sinop’ta eylem yapan eğitimcilere müdahale edilmesini kınayan Koncuk şunları kaydetti: “Sinop dışında herhangi bir ilde gerginlik yaşanmazken, Sinop Valiliğinin, Emniyet Müdürlüğünün eğitimcilerin demokratik haklarını kullanmasına sabır göstermemeleri, onlara biber gazı sıkmaları, copla müdahale etmeleri kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu insanlar anarşist değildir. PKK lehine slogan da atmamışlardır. PKK’ya bile tahammül gösteren bir siyaset anlayışının üniversite çalışanlarına, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına, öğretmenlere, memurlara sabır göstermemesi kınanacak bir durumdur. Bu Sinop Valisine yakışan durum değildir. Sinop Valisini kınıyorum. Sinop 30 bin nüfuslu bir ilimizdir. Buradaki öğretmenler ile polisler her gün karşılaşmaktadır. Dolayısıyla iki memur grubunu karşı karşıya getirmeye Vali de olsanız hakkınız yok. Sinop Valiliğinin hazım problemi vardır. Büyük illerde binlerce kişinin katıldığı eylemlerde olay olmuyor da Sinop’ta oluyorsa, bunun masaya yatırılması lazım. Biber gazları, coplar hukuk yolunda yürüyen eğitim çalışanlarını durdurmayacaktır. Bu eylemlerin sona ermesinin tek şartı var. O da hukuk içinde tüm insanları kucaklayan kanun ve yönetmelikler çıkarmaktır.”

Koncuk adaletsizlik sona erene kadar mücadelelerinin devam edeceğini kaydederek, şunları söyledi: “ ‘Ekonomik ve sosyal kazanımların beni ilgilendirmez. Benim istediğim kadar demokrasi olacak. Benim istediğim yerde çalışacaksın’ gibi hakka ve hukuka, Yüce Allah’ın adaletine sığmayan bir yaklaşımla bunu yaparsanız eğitim çalışanlarını susturamazsınız. Mideden bağladığınız insanlar susar. Ama eğitim çalışanları bu ülkenin en aydın kesimidir. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkmak fıtratımız gereğidir. Bu adaletsizlik sona erene kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Biz bunları sokaklarda çözmek istemiyoruz. Ancak siz yaptığınız hukuksuzluklarla, antidemokratik uygulamalarla, insan haklarına ters müdahalelerle bize sokakları işaret ediyorsunuz.

Siyasi erkin bu eylemlerden ders çıkarmasını isteyen Koncuk şöyle konuştu: “Bu eylemlerden ders çıkarsınlar. Yaptıkları yanlışları görsünler. Ama eylemler karşısında Başbakanın sesi çıkmıyor. Başbakana bu eylemin gerekçeleri ile ilgili rapor sundum. Başbakan bugüne kadar bunları önlemek adına talimat vermedi. Alın teri çalınan insanların haklarını savunmak adına iktidar kendi üzerine düşeni yerine getirmiyorsa, bu insanlar kime güvenecek? Bu taleplerimizin bir cevap bulmasını istiyoruz. Biz bunları sokaklarda çözmek istemiyoruz. Ancak siz yaptığınız hukuksuzluklarla, antidemokratik uygulamalarla, insan haklarına ters müdahalelerle bize sokakları işaret ediyorsunuz. Tavsiyemiz; masa başında konuşmak için bizleri davet etmeleri ve sorunları çözmek amacıyla irade ortaya koymalarıdır. Unutulmasın ki; neredeyse hizmet aşkıyla yatağını, yorganını okula seren müdürler vardır.”

Şımarık iktidar anlayışından kurtulun. Bu şımarıklıkla bir yere varamazsınız. Hukuk içinde davranmak durumundasınız.

Şımarık iktidar anlayışından kurtulmak gerektiğini bildiren Genel Başkan Koncuk, “Hukuk içinde davranmak durumundasınız” dedi. Koncuk şunları kaydetti: “Senin iktidar olman sana bu hakkı vermez. Evrensel hukuk çerçevesinde değerlendireceksin. İnsanların siyasi iktidara teslim olma mecburiyeti yok. Kimse çalışanlara bunu dayatamaz. Cefakarca yaptığımız hizmetlerin karşılığını görmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan her vatandaş -dünya görüşü, siyasi anlayışı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun- saygı görmeye layıktır. Bunun için devlet vardır. İktidarlar, bu milletin her ferdine hizmet için vardır. İnsanlar sizi, yandaş olanları baş tacı yapın diye iktidar yapmıyor. Şımarık iktidar anlayışından kurtulun. Bu şımarıklıkla bir yere varamazsınız. Hukuk içinde davranmak durumundasınız. Bu hukuksuzluk ve insan hakkı ihlalleri devam ettikçe eylemlerimiz de hız kazanarak devam edecektir. Ben iş bırakma eylemine katılan tüm kamu çalışanlarını kutluyorum.”

 

                   ...:: GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ ::...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.