Öğretmeni tartaklamakla suçlanan müdüre tepki

Öğretmeni tartaklamakla suçlanan müdüre tepki

MANİSA'daki bir ortaokulun müdürü, iddiaya göre, okulun Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan'ı tartakladı. Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi, üyesi Gürakan'a uygulandığı öne sürülen şiddeti kınadı. Gürakan'ın, aynı okulda görevli olan kendisi gibi...

Şehzadeler Şehitler Ortaokulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan (38), Okul Müdürü O.S. (35) hakkında, okulda kendilerine zorluk çıkardığı gerekçesiyle Milli Eğitim yetkililerine şikayette bulundu. Şikayetler üzerine uyarılan O.S., geçen cuma günü okulun memur odasında kendisini şikayet eden Gürakan ile karşılaştı. İddiaya göre O.S., Gürakan'ın üzerine yürüdü, boğazını sıkarak tartakladı. Darp raporu alan Gürakan, O.S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Gürakan, Milli Eğitim Bakanlığı'na da idari işlem başlatması için şikayette bulundu.

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi tarafından bu durumla ilgili olarak okul önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Alpaslan Yılmaz Gürakan ve çok sayıda öğretmen yer aldı. Gürakan'ın aynı okulda kendisi gibi Türkçe öğretmeni olan eşi Gönül Gürakan (38) da katıldı. Açıklama sırasında Gönül Gürakan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Atalay, "Şehitler Ortaokulu öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan, aynı okul öğretmeni 3 kişinin de bulunduğu okulun memur odasında aynı okul müdürü tarafından hakarete uğramış, tartaklanmış, boğazı sıkılarak ve tekme atılarak darp edilmiştir. Böylesine hoşgörüsüz ve fütursuz bu okul müdürü, meslektaşımızı, bir öğretmen arkadaşımızı, yine öğretmen arkadaşlarının gözü önünde hem hakaret edebilme hem de tartaklama ve darp edebilme cesaretini nasıl gösterebilmektedir? Söz konusu okul müdürünün bu tür davranışları ilk değildir; bundan sonra da son olmayacağı anlaşılmaktadır. Bu kişinin daha önceleri de buna benzer davranışlarda bulunduğu, hakkında adli ve idari işlemlerin sürdüğü bilinmektedir. İşin üzücü yanı, ilgili kişinin onlarca uyarıya ve şikayete rağmen hak etmediği bir makamda bu kadar süredir tutulmasını da anlamak mümkün değil. İlgili okul müdürü hakkında, mağdur olan öğretmenimiz, hem adli hem de idari şikayetlerini yapmıştır. İlgililerden ve yetkililerden ricamız, bu ve benzeri olayların son bulması, iş ve işlemlerin en kısa sürede sonuçlanmasıdır. Öğretmene ve eğitimciye yakışmayan olumsuz davranış sergileyen bu tür kişilerin, özellikle de yöneticilik ve temsil makamında bulunanların bu makamlarda tutulmaması için özen göstermelidir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum