Öğretmenin cep numarasını köylülere verdi! İşte istenen ceza...

Öğretmenin cep numarasını köylülere verdi! İşte istenen ceza...

Trabzon'un Yomra ilçesi Çamlıyurt İlkokulu'nda görev yapan kadın öğretmen N.A., cep telefonundan sık sık aranınca rahatsız edildiği gerekçesiyle jandarmaya şikayette bulundu. Jandarma, şüphelileri kısa sürede yakaladı.

Trabzon'da kadın öğretmenin telefon numarasını köyde arkadaşlarına dağıtan kişiye hapis istemiyle dava açıldı.

Enis Yıldırım'ın haberine göre Trabzon'un Yomra ilçesi Çamlıyurt İlkokulu'nda görev yapan kadın öğretmenN.A., cep telefonundan sık sık aranınca rahatsız edildiği gerekçesiyle jandarmaya şikayette bulundu. Öğretmen N.A., cep telefonuyla kendisini rahatsız eden kişilerin yakalanmasını istedi. Harekete geçen jandarma kısa sürede öğretmeni arayan H.U. ve M.U. adlı kişileri buldu. Gözaltına alınan iki kişi, cep telefonu numarasını kendileriyle birlikte zaman zaman inşaatlarda çalıştıkları ve köylüleri olan Halim A.'dan aldıklarını söyledi.


İNŞAAT İŞÇİSİNİN AKRABASI OKULDA HADEME

Bunun üzerine jandarma Halim A.'yı gözaltına aldı. Halim A.'nın, öğretmenin telefon numarasını okulda hademe olarak görev yapan H.İ.C.'den aldığı, öğretmenle bir iş için görüştükten sonra numarasını arkadaşlarına da verdiği tespit edildi. Soruşturma dosyası uzlaştırma bürosuna gönderildi. N.A., cep telefon numarasını arkadaşlarına veren Halim A. ile uzlaşmayı kabul etmedi.

4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Halim A. hakkında 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçundan dava açıldı. Halim A.'nın 1 yıldan 4 yıla kadar hapsini talep eden soruşturmacı savcı, hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, H.U. ve M.U hakkında ise 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan takipsizlik kararı verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.