Öğretmenler 24 Kasım'ı kutlamayacak!

Öğretmenler 24 Kasım'ı kutlamayacak!

Eğitim-Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, ''Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği için Eğitim-Bir-Sen olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz'' de

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yaklaştığını hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım için yazışmalar yaptığını ve çeşitli faaliyetler planladığını ifade etti.

Öğretmenlerin ekonomik ve mesleki itibar kaybına uğradığını belirterek, mali iyileştirmeler beklediklerini dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

''666 sayılı KHK ile 'eşit işe eşit ücret' kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanlarda çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılmış ve maaşları tavanda eşitlenmiştir. Öğretmen ve öğretim elemanları başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle ek ödemede kapsam dışı bırakılmış ve maaş skalasında neredeyse en az ücret alan çalışan konumuna indirgenmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Maliye Bakanı başta olmak üzere hükümet yetkilileri toplu sözleşme masasını işaret etmişlerdir. Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere sendikamız Türkiye genelinde bir günlük iş bırakarak durumu protesto etmiştir. Öğretmenlerin durumunu anlaması gereken siyasi irade anlamak yerine yargılamayı tercih etmiştir.''

Olumsuz sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında yapılan 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda bazı kararlar aldıklarını hatırlatan Yalçın, ''Şimdi bu karara uyacağız. Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği için Eğitim-Bir-Sen olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.