Öğretmenler eğitime alınacak

Öğretmenler eğitime alınacak

Dinçer: Eylülde okullar başlamadan önce de yaklaşık 400 bin öğretmeni eğittik. Artık bu eğitimleri daha sistematik olarak yapacağız.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerle ilgili de her türlü tedbiri aldıklarını, mesleki kariyerlerini geliştirmeleri için altyapıda değişiklikler yaptıklarını söyledi. Dinçer, " Şu anda mahalli olarak eğitim verebilecek altyapıyı tamamladık. Geçtiğimiz yıl haziran ayı sonrasında 258 bin öğretmeni üç haftalık eğitime aldık. Eylülde okullar başlamadan önce de yaklaşık 400 bin öğretmeni eğittik. Artık bu eğitimleri daha sistematik olarak yapacağız." dedi.

Bakan Dinçer, Adana programı kapsamında merkez Yüreğir ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan Medine Müdafii Fahreddin Paşa İmam–Hatip Lisesi’nin açılışına katıldı. Düzenlenen törende Dinçer, son yıllarda ülkenin eğitim konusunda dünya ile mukayese edildiğinde aralarında ciddi bir mesafenin açıldığını ifade ederek, " Dünyada ortalama eğitim seviyesi 12 yıl iken Türkiye’de bu oranın 6.1'de kalıyordu. Dünya lise mezunu sayılırken, Türkiye orta 1. sınıftan terk gözüküyordu. Bu nedenle zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık.” diye konuştu.

Bakan Dinçer, aldıkları yeni tedbir ve değişikliklerle çocukların küresel düzeyde bilgi ve becerilerle donatılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat Kanunu değiştirilirken üç önemli hedef konulduğunu belirten Dinçer, “Onlardan bir tanesi çocukların uluslararası alanda rekabet edecek bilgi ve yeteneklerle donatılması. İkincisi ulusal düzeyde toplumun ve piyasanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donatılması. Üçüncüsü ise toplumsal ve ahlaki değerlerle, sosyal sorumluluk duygusu ile tarih ve millet olma şuuruyla bezenmesi konusunda hedefler ortaya koyduk.”şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.