Öğretmenler Günü Kutlama Programında "Atatürk" Tartışması

Öğretmenler Günü Kutlama Programında "Atatürk" Tartışması

Amasya'da Öğretmenler Günü Kutlama Programında yaşanan olay , 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına gölge düşürdü.

Amasya'da Öğretmenler Günü Kutlama Programında yaşanan olay , 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına gölge düşürdü. 

Eğitim Bir-Sen Amasya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem Camcı, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamalarda olaya tepki gösterdi.

Başkan Camcı yapmış olduğu açıklamada; "Bütün öğretmenlerin sevincini paylaştığı, kutlama yaptığı bu mutlu gününde bir sendika başkanı (Amasya TES Başkanı) Amasya Valisi ve Milletvekili konuşmalarını bahane ederek Öğretmenler Günü Kutlama programını provoke etmiştir" dedi. 

Camcı, her iki konuşmacının da konuşmalarında Atatürk’ten bahsettiğini ifade ederek şöyle dedi: " Konuşmacılar Atatürk'ten bahsettiği halde sırf ideolojik takıntıları nedeniyle Atatürk’ün ismi kullanılmadı diyerek, Atatürk’ü de alet ederek programın ortasında bağırarak programı sabote etmiştir.  Bu ölçüsüz davranışları sebebiyle programda emekleri olan öğrenci, öğretmen, protokol ve herkesin moral motivasyonunu bozmuştur. Eğitim çalışanlarının sorunlarına hiçbir çözüm üretemediği gibi sendika başkanı kimliğine hatta eğitimciye yakışmayan tavrı sebebiyle öğretmenlerimizin bu mutlu gününe gölge düşürmüştür."

Valilik Konuşmanın bir bölümünü yayınladı

Amasya Valiği tarafından sosyal medya hesabından yayınlanan videoda; törende konuşma yapan Vali Varol'un “Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesilleri öğretmenlere emanet ettiği o anlayışın evlatlarıyız” dediği görülüyor. 

İşte o video: 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.