Öğretmenler, norm fazlası olmamak için ne yapmalı?

Öğretmenler, norm fazlası olmamak için ne yapmalı?

Norm kadro güncelleme işlemi başladı. Okul müdürleri 30 Eylüle kadar verileri girecek.

MEB, 24 Eylül'de illere gönderdiği yazıyla normları güncelleyeceğini belirtti.

Bir okulda, bir branşta kaç öğretmen bulunması gerektiği normlar ile belirlenmektedir. Bu nedenle, süreç tüm eğitim paydaşlarını etkiyecektir.

Hem okul yöneticilerinin hem de öğretmenlerin normları, Norm kadro yönetmeliğine göre belirlenmektedir. Öğretmen arkadaşlarımız, buraya tıklayarak, 15. maddeden itibaren branşlarına ilişkin norm sayılarını görebilirler. Ancak normlar konusunda öncelikle ders yükünün nasıl hesaplandığı bilinmelidir. Daha detaylı dosyalar şu adreste yer alıyor. Tıklayınız.

MEB, bugün itibariyle, hem okul yöneticilerinin hem de il/ilçe milli eğitim müdürlükleri personelinin norm girerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini gösterir bir açıklama yayınlamıştır. Tıklayınız. Bu resmi yazıda hata yapılması halinde, müdürlerin ve il/ ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumlu tutulacağı ve gerekli cezai işlemin uygulanacağı açık olarak belirtilmiştir.

Bir çok okul yöneticisinin eski mevzuat bilgileri ile sisteme bilgi girişi yapması mümkündür. Bu nedenle öğretmenlerin de sürece dahil olarak, 18 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan norm kadro yönetmeliği doğrultusunda işlem tesis edilmesini sağlamaları faydalı olacaktır. Okul yöneticileri 30 Eylülekadar veri girişi yapacaktır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.