Öğretmenler Sosyal Medya'dan Açığa Alındılar

Öğretmenler Sosyal Medya'dan Açığa Alındılar

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Sosyal Medya Paylaşımları Nedeniyle Açığa Alınan Üyelerimiz Yalnız Değildir!` başlıklı açıklama metnidir.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Sosyal Medya Paylaşımları Nedeniyle Açığa Alınan Üyelerimiz Yalnız Değildir!` başlıklı açıklama metnidir. 

 

31 Mart günü İstanbul Çağlayan Adliyesi`nden yaşananlar sonrasında sosyal paylaşım sitelerinden duygu ve düşüncelerini paylaşan biri Mardin, diğeri ise Aydın`da bulunan iki üyemiz açığa alındı. Üstelik her iki üyemizin açığa alınması talimatı da doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı`ndan ivedi olarak verilmiştir!

Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi`nde Biyoloji öğretmen olan üyemiz Erhun Yalçın, Berkin Elvan`ın katillerinin 2 yıldır açıklanmamış olmasına tepki gösteren bir fotoğrafı paylaşmıştır. Üyemiz, 1 Nisan`da yaptığı paylaşımın ardından 2 Nisan günü alelacele görevden uzaklaştırılmıştır. 

Benzer bir olay da Mardin`de yaşanmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan üyemiz Hatice Dağlı, sadece Savcı Kiraz`ın ölümüne tepki gösterilmesini ve eylemcilerin "terörist" olarak sunulmasını onaylamayan bir paylaşımı nedeniyle hızla açığa alınmıştır. 

Belirtmek isteriz ki her iki paylaşım da üyelerimizin "düşünce ve ifade özgürlüğü" kapsamında yapılmıştır.  Her ne kadar "düşünce ve ifade özgürlüğü", AKP`nin onaylamadığı ya da toplumdaki genel kanının aksine olan düşünceleri ifade etme hakkını içinde barındırsa da yaşanan bu olaylar durumun tam tersi olduğunu göstermektedir. Görünen o ki MEB, özel bir birim kurarak kendisi gibi düşünmeyen tüm eğitim emekçilerini sosyal medyadan tespit edip haklarında işlem başlatmak için cadı avı başlatmıştır. İç güvenlik paketi, sosyal medyaya getirilen yasaklar, emekçilere açılan soruşturmalar ve AKP yandaşı trollerin sosyal medyada yürüttüğü linç kampanyaları söz konusu baskının ulaştığı boyutları açıkça gözler önüne sermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı`nı baskı, soruşturma ve ceza verme pratiklerinde değil, sorunlarımızın çözümünde hızlı olmaya davet ediyoruz. Polis tarafından katledilen ya da sakat bırakılan yurttaşların haklarını korumakta ve sorumluların cezalandırılmasında bir arpa boyu yol kat etmeyen AKP`nin temel hak ve özgürlüklerimizi ortadan kaldırma çabası içinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda Eğitim Sen olarak, gerek Aydın gerekse Mardin`deki üyelerimizin yalnız olmadığının ve hiçbir üyemizin temel hak ve özgürlüklerini çiğnetmeyeceğimizin çok iyi bilinmesini istiyoruz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum