Öğretmenler Ulaşımdan Ücretsiz Yararlansın Teklifi

Öğretmenler Ulaşımdan Ücretsiz Yararlansın Teklifi

Öğretmenler Ulaşımdan Ücretsiz Yararlansın Teklifi

Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi ile öğretmenlerin bazı ulaşım hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz yararlanmasını teklif etti. Nazlıaka teklifin gerekçesinde, "Temmuz 2015 tarihinden geçerli olmak 7/1’inde olan bir öğretmenin maaşı 116 TL artışla 2 bin 681 TL. olmuştur. 25 yılını doldurmuş l’inci derecenin 4’üncü kademesindeki bir öğretmen maaşı ise 129 TL artışla 2 bin 982 TL olmuştur." ifadelerini kullanarak, düşen reel ücretlerin öğretmenlik mesleğinin toplumdaki saygınlığını da olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Nazlıaka, 15 yıllık tecrübeye sahip bir ilkokul öğretmeninin, OECD ülkelerindeki aynı tecrübeye sahip meslektaşının üçte iki oranında kazandığına dikkat çekerek, kanun teklifi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan tüm öğretmenlerin kimliklerini göstermek suretiyle, Türk Hava Yolları ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ulaşım hizmetlerinden yüzde 50 indirimli, mahalli idarelerce sunulan toplu ulaşım hizmetlerinden ise ücretsiz yararlanmalarının amaçlandığını belirtti.

Kanun teklifinin metni:

3.7.2005 TARİH VE 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA (ÖĞRETMENLERİN ULAŞIM HİZMETLERİNDEN İNDİRİMLİ VEYA ÜCRETSİZ YARARLANDIRILMASI) HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 3.5.2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 70’nci maddesine aşağıdaki hüküm ikinci fıkra olarak eklenmiştir. “Öğretmenler kimliklerini göstermek suretiyle, Türk Hava Yolları ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollan ulaşım hizmetlerinden yüzde 50 indirimli, mahalli idarelerce sunulan toplu ulaşım hizmetlerinden ise ücretsiz yararlanır.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum