Öğretmenler Üvey Evlat Mı?

Öğretmenler Üvey Evlat Mı?

Eğitim çalışanları, bu bölgelerde, özellikle lojman, yakacak yardımı, güvenlik gibi konularda sıkıntı yaşamaktadır. Devlet memurları arasındaki bu negatif ayrımcılığa bir an önce son verilmelidir. Eğitim çalışanları üvey evlat değildir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan eğitim çalışanlarının diğer devlet memurlarına nazaran birçok konuda mahrumiyet yaşadığını ifade ederek, “Eğitim çalışanları, bu bölgelerde, özellikle lojman, yakacak yardımı, güvenlik gibi konularda sıkıntı yaşamaktadır. Devlet memurları arasındaki bu negatif ayrımcılığa bir an önce son verilmelidir. Eğitim çalışanları üvey evlat değildir” dedi.

 

Murat Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi’nin düzenlediği işyeri temsilcileri ve ilçe yönetimleri toplantısına katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve şube müdürlerinin de iştirak ettiği toplantıda konuşan Bilgin, kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarına tazminat verilmesi gerektiğini belirterek, “Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin bir köyünde emeğin, özverinin ve kahramanlığın destanını yazanları hükûmet artık görmelidir. Bu bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına acilen ek tazminat verilmelidir. Sirkülasyonun yoğun yaşandığı bu bölgelerde öğretmen açığının önüne geçilmesi bu sayede en aza indirilmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Akademisyenlere Zam, 4/C’lilere Kadro

 

Eğitim çalışanlarının özlük hakları noktasında ivedilikle çözülmesi gereken önemli sorunlar bulunduğunu vurgulayan Bilgin, 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, öğretim elemanlarının maaşlarında iyileştirme yapılması noktasında bir an evvel adım atılmasını isteyerek, şöyle konuştu: “Artık yeter. Daha neyi bekliyorsunuz. Memurlara sicil affı, 4/C’lilere kadro, öğretim elemanlarının mali haklarının iyileştirilmesi konusunda somut ve ivedi adım atılmasını bekliyoruz. Yeni torba yasada bu isteklerimizin acilen hayata geçirilmesini istiyoruz.”

 

 

1 Mayıs Taksim Fetişizmi Son Bulmalıdır

 

Her yıl1 Mayıs’ı emek ve dayanışma ruhuna uygun bir şekilde kutlamaya çalıştıklarını kaydeden Murat Bilgin, geçen yıl 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutladıklarını hatırlatarak, “Bu yıl Diyarbakır’da kutlayacağız ve oradan tüm Türkiye’ye kardeşliğin, özgürlüğün, birlik ve beraberliğin mesajını vereceğiz. 1 Mayıs tüm dünyada emekçilerin bayramıdır. Bizde ise bazıları 1 Mayıs’ı, emekçilerin bayramı olmaktan ziyade cam çerçeve indirme ve milletin değerlerine saldırma olarak görmektedir. Muhalif olabilirsiniz ama hiç kimsenin emeğini ve özgürlüğünü kısıtlama hakkını kendinizde göremezsiniz. Türkiye’de 1 Mayıs’ı Taksim ile sınırlandırmak isteyenlere, bunu bir fetişizme dönüştürenlere buradan sesleniyorum: 1 Mayıs, emek ve dayanışma günüdür. Niyetiniz ve maksadınız emekçilerin haklarını haykırmaksa, bunu her platformda seslendirebilirsiniz. Yeri bahane ederek, ülkenin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmaya hakkınız yoktur” diye konuştu.

 

 

Herkes Sesini Yükseltmelidir

 

Konuşmasında, Mısır’daki idam kararlarına da değinen Bilgin, “Ümmetin tüm sıkıntısını ve acısını kendi acımız ve sıkıntımız olarak görüyoruz. Mısır’da son idam kararları karşısında artık isyan noktasındayız. Müslümanlar kan ağlarken, ülkemizde her konuda sokağa çıkmayı alışkanlık haline getirip böyle bir konuya duyarsız kalanları kınıyoruz. Sağ-sol, herkesin artık sesini yükseltmesi gerekiyor” dedi.

 

 

Sarı: Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdik

 

Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Mehmet Sarı, kalkınmada öncelikli yöre tazminatı, kira yardımı, lojman tahsisi gibi eğitim çalışanlarının taleplerini ve sorunlarını dile getirdi. Şırnak merkez ve ilçelerdeki çalışmaları hakkında bilgi veren Sarı, ilde geçen yıl önemli çalışmalar yaptıklarını, bunu 2014 yılında da devam ettirmek istediklerini dile getirerek, bunda katkısı olan herkese teşekkür etti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum