Öğretmenlere 29-30 Haziran Tatili Yolda!

Öğretmenlere 29-30 Haziran Tatili Yolda!

Öğretmenlerin tatilinin başlangıç günü olan 1 Temmuz’un Çarşamba gününe denk gelmesi ve mesleki çalışmaların 2 haftayı geçmesinden dolayı ek ders ödenmeyecek.

29-30 Haziran 2015 tarihlerinde öğretmenlerin idari izinli sayılmaları konusu geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Bakanlığımızın bunun gibi sorunlar ile bir daha karşılaşmaması için 222 Sayılı İlköğretim Ve Eğitim Kanunu, MEB Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yasal değişikliklerin yapılması bekleniyor.

Her sene yaşanan mesleki çalışma sürelerin 2 haftayı geçmesinden kaynaklanan ek ders ödenememe sorunun çözülmesi gerekiyor. 

Şu an itibariyle yasal bir düzenleme olmasa da, MEB yetkililerinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2 haftanın sonrasındaki günlerde öğretmenleri izinli sayması bekleniyor. 

Konu hakkında bakanlık çevrelerinden edindiğimiz bilgiler, gerekli çalışmaların yapılmakta olduğu, önümüzdeki bir kaç günde resmi açıklamanın yapılacağı yönünde. 

www.memurpostasi.com / Özel Haber

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.