Öğretmenlere 900 lira ek ödeme talebi

Öğretmenlere 900 lira ek ödeme talebi

Toplu sözleşme görüşmelerinde, doğu ve güneydoğuda görev yapan öğretmenler için ek tazminat ödemesi yapılması gündeme geliyor.

Memur toplu sözleşme görüşmelerinde, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelere sürekli atanan öğretmenlere görevde bulundukları süre boyunca ek tazminat ödenmesi masaya yatırılacak.

OHAL TAZMİNATINA BENZEYECEK

Memur-Sen tarafından verilen teklifte, öğretmenlere hizmet yerine göre değişmekle birlikte 908 liraya kadar çıkabilen aylık ek tazminat ödenmesi talep edildi. 1993 yılına kadar uygulanan mahrumiyet ödeneği ve OHAL tazminatının bir benzeri olacak talep, bu hafta toplu görüşme masasında sözlü olarak da sunulacak.

SÜREKLİ TAZMİNAT

Öğretmenlere ilişkin teklifte, kalkınmada öncelikli yörelerde sürekli görevle atananlara bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının belirlenen oranlarında ek tazminat ödenmesi istendi. Oranlar 1. bölgede yüzde 10, 2. bölgede yüzde 30.3, bölgede yüzde 40, 4. bölgede yüzde 50, 5. bölgede yüzde 60, 6. bölgede yüzde 75, 7. bölgede yüzde 90 olarak belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu'nun yanı sıra ülkenin orta ve batı kısımlarından da kalkınmada öncelikli bazı ilçelerin bulunduğu 4. bölge için 395 lira, 3. bölge için 316, 2. bölge için 237, 1. bölge için ise 79 lire ek tazminat ödenecek.

908 LİRA ÖDENECEK

Bunlara ek olarak, en yakın il ve ilçe merkezine uzaklığı en az 10 kilometre olan köy ve diğer yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlardan kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapanlara en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 25'i, diğer il ve ilçeler için ise yüzde 15'i oranında ek tazminat ayrıca ödenecek.

197 LİRA FAZLA ÖDEME

Bu durumda kalkınmada öncelikli yörelerde il ve ilçe merkezine uzaklık koşulunu sağlayanların alacağı ek tazminat tutarı 197 lira daha fazla olacak. Böylece kalkınmada öncelikli yöreler için verilen ek tazminat tutarı toplamı bölgeye göre 276 ila 908 lira arasında değişecek.

HANGİ BÖLGE İÇİN NE KADAR İSTENİYOR?

Memur-Sen'in yaptığı hesaplamaya göre, teklif kabul edilirse, bölgeler ve aylık ödenecek ek tazminatlar şöyle gerçekleşecek:

7. Bölge 711 lira: Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van.

6. Bölge 592 lira: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Erzurum, Iğdır, Kars, Mardin, Tunceli.

5. Bölge 474 lira: Artvin, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Malatya'nın Pötürge, Yazıhan, Doğanyol, Arguvan ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Harran, Viranşehir, Ceylanpınar ilçeleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum