Öğretmenlere Alan Sınavı Ne Oldu?

Öğretmenlere Alan Sınavı Ne Oldu?

ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013 yılında öğretmen seçiminde alan sınavı uygulanacağını açıkladı.

 

Açıklamalar şöyleydi: 
 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, öğretmen seçimine ilişkin ''MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız'' dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Önümüzdeki yıldan itibaren yine KPSS olacak ama KPSS'yi üç ayrı bölüm halinde yapacağız. Onlar da genel kültür, eğitim bilimleri ve alan sınavı olacak. Üçünün puanından hareketle biz öğretmen alacağız. Dolayısıyla önümüzdeki yıldan itibaren alacağımız öğretmenlerde alan sınavları yapılmış olacak'' dedi.
 
Bu açıklamar dışında yapılan açıklamalardan, elimize geçen bilgilerden bu sınav hakkında biraz olsun fikir sahibi olabiliyoruz. Belki bunları madde madde sayfalarca da yazabiliriz 'şöyle olacak, böyle planlanıyor, bu sorular sorulabilir, bu branşlarda yapılacak' gibi. Fakat bu iş bu şekilde yürümez.
 
KPSS'ye şu an itibariyle hazırlanmaya başlamış binlerce öğretmen adayı var. Adaylar hazırlanıyor fakat, neye hazırlandığını bilmiyor.
 
2013'te alan sınavı uygulanacak mı? Uygulanacaksa hangi branşlarda uygulanacak? Konu kapsamı nasıl olacak? Puan ağırlığı nasıl olacak? Tüm bu sorular cevap bekliyor. 
 
ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri çalışmalar tamamlandıktan sonra açıklama yapılacağını söylüyor. Fakat zaman geçiyor. Böylesine önemli bir değişikliğin planlaması ve çalışmaları sınava en az bir yıl kala bitirilmeliydi. Şu an itibariyle geç kalınmış durumda ve hala da belirsizlik devam ediyor.
 
Buradan yetkililere sesleniyoruz. Konu hakkında bir an önceaçıklama yapılmalı, tüm soru işaretleri giderilmelidir. Eğer alan sınavı uygulanacaksa, uygulanış süreci ve detayları hakkında adaylar bilgilendirilmelidir.
 
Tüm öğretmen adayları adına...
 
 
İLKER ÖZTÜRK
 
Öğretmenler.Biz Eğitim Haber Editörü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.