Öğretmenlere resen öğrenci ya da eğitim koçluğu görevi verilebilir mi?

Öğretmenlere resen öğrenci ya da eğitim koçluğu görevi verilebilir mi?

Öğrenci koçluğu ya da eğitim koçluğu da okul ortamında koç vasfını üstlenen öğretmen ile öğrenci arasında karşılıklı güven ve gönüllülük üzerine inşa edilen planlı bir gelişim ilişkisi ve bir iş birliği modelidir.

Öğrenci koçluğu ya da eğitim koçluğu da okul ortamında koç vasfını üstlenen öğretmen ile öğrenci arasında karşılıklı güven ve gönüllülük üzerine inşa edilen planlı bir gelişim ilişkisi ve bir iş birliği modelidir. Öğrenci/Eğitim Koçluğu Sertifika Programına katılıp bu işin eğitimin alınması gerekmektedir. Fakat bu görevin mevzuat alt yapısı yoktur.

12-053.jpg

Yukarıdaki yazıda ilgi tutulan maddeleri tek tek inceleyelim; Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinin 35. maddesi madde başlığında da yazdığı gibi sınıf rehber öğretmeninin görevlerinden bahsetmektedir.

Yine ilgi tutulan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 16. maddesinde rehberlik hizmetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacağı, 17. maddesinde zararlı alışkanlıklardan korunma ile ilgili yapılacaklar, 18. maddesinde Sosyal etkinlikler kapsamında öğrenci kulüp faaliyetleri, 19. maddesinde okul ve çevre ilişkileri, 45. maddesinde yazılı ve uygulamalı sınavlar, 47. maddesinde sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, 49. maddesinde ölçme ve değerlendirme sonuçlarının duyurulması hususları hüküm altına alınmıştır.

Fark edileceği üzerinde ileri sürülen hiçbir mevzuat hükmünde öğrenci ya da eğitim koçluğu görevinden bahsedilmemektedir.

Ahmet Kandemir - memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.