Öğretmenlere Şok Tehdit: EBA Kullanımında Gevşekliğiniz Devam Ederse En Ağır...

Öğretmenlere Şok Tehdit: EBA Kullanımında Gevşekliğiniz Devam Ederse En Ağır...

Milli Eğitim Müdürü tarafından okul yöneticilerine ve öğretmenlerine iletilen tehdit mesajı, MEB tarafından uygulanan EBA uygulamalarının sahadaki yansımalarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Milli Eğitim Müdürü tarafından okul yöneticilerine ve öğretmenlerine iletilen tehdit mesajı, MEB tarafından uygulanan EBA uygulamalarının sahadaki yansımalarını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Türk Eğtim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mardin Mazi Dağı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün EBA TV kullanım oranları üzerinden eğitimcilere yönelik tehditvari açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Mazıdağı’ndaki vatandaşlarımızın internet ya da bilgisayar imkanını sorgulamadan, öğretmenlerimizin gayretini görmezden gelerek, çalışanlara külhanbeyi edasıyla salvolar yapmanın, bir yöneticiye hiç yakışmadığını kaydeden Genel Başkan Geylan; "Haftalardır MEB’e çağrıda bulunuyor ve bazı okul ve ilçe milli eğitim yöneticilerinin, uzaktan eğitim faaliyetlerini skor tabelasına dönüştürdüğünü, adeta başarı ya da başarısızlık ölçütü gibi değerlendirdiklerini ve buna tedbir alınmasını söylüyoruz." dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

"Haftalardır MEB’e çağrıda bulunuyor ve bazı okul ve ilçe milli eğitim yöneticilerinin, uzaktan eğitim faaliyetlerini skor tabelasına dönüştürdüğünü, adeta başarı ya da başarısızlık ölçütü gibi değerlendirdiklerini ve buna tedbir alınmasını söylüyoruz.

Kimi yöneticilerin bu arazlı anlayışlarından ötürü öğretmenlerimizi baskı ve dayatmalara maruz bıraktıklarını hatta ek ders ücretlerini kesmekle tehdit ettiğini defalarca dile getirdik

İşte bu sağlıklı olmayan yaklaşımın bir örneğine de Mardin Mazıdağı’nda şahit olduk. İlçe müdürünün hem de eğitimciye yakışmayan bir üslupla okul müdürleri aracılığıyla öğretmenlerimize yönelik tehditvari bir dille “buyruklar” salmasını gördük.

Fakat garip olan, sayın ilçe müdürünün, öğretmenlerimizin tamamına yakının EBA faliyetlerinde olmakla birlikte, asıl problemin öğrencilerin katılımında olduğunu görmemesi.

Mazıdağı ilçesinde EBA kullanım oranlarına bakalım;

Aktif öğretmenlerin oranı %84,31

Aktif öğrencilerin oranı ise %15,51

(Mardin il genelinde ise aktif öğretmen oranı %80,88 aktif öğrenci oranı ise %22,21)

Mazıdağı’ndaki vatandaşlarımızın internet ya da bilgisayar imkanını sorgulamadan, öğretmenlerimizin gayretini görmezden gelerek çalışanlara külhanbeyi edasıyla salvolar yapmak, bir yöneticiye hiç yakışmıyor.

Ayrıca benzer bir durumun ülkemizin her köşesinde yaşandığını da görmek lazım.

MEB yönetiminden beklentimiz, üstün gayretlerle çocuklarımızın eğitim sürecine olan motivasyonlarını korumaya gayret eden öğretmenlerimizi “kraldan çok kralcı” olan idarecilerin kaprisinden korumasıdır."

101-023.jpg103-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum