Öğretmenlere YKS ve LGS’de Resen Görevlendirme Yolda!

Öğretmenlere YKS ve LGS’de Resen Görevlendirme Yolda!

YKS ve LGS için bu zamana kadar gönüllülük esasına dayalı, başvuruya göre sınav görevlisi atamaları gerçekleştiriliyordu. Ancak bu sene koronavirüs nedeniyle daha fazla öğretmen bu sınavlarda görevlendirileceğinden gönüllü öğretmenlerin yeterli olup...

Koronavirüs salgını nedeniyle bilindiği üzere eğitim öğretim faaliyetleri, sınavlar 16 Mart tarihinden itibaren daha önce planlandığı gibi gerçekleşmedi. Bazı sınavlar iptal edildi, bir çoğu ise ertelendi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında YKS ve LGS tarihlerini açıkladı. Buna göre 2020 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde, Liselere Geçiş Sınavı(LGS) ise 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

YKS ve LGS için bu zamana kadar gönüllülük esasına dayalı, başvuruya göre sınav görevlisi atamaları gerçekleştiriliyordu. YKS, ÖSYM tarafından LGS ise bilindiği üzere MEB tarafından gerçekleştirilen sınavdır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak LGS için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde 400 bin öğretmenin görevlendirileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından sınıfların oldukça az, sınav okullarının ise fazla olup, sosyal mesafenin artması ve kalabalık ortamların en aza indirilmesinin amaçlandığı anlaşılmaktadır.

LGS sınavı için 400 bin öğretmen başvuru yapmadığı takdirde Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri resen görevlendirebilecektir.

YKS sınavında ise kafalar daha karışık durumda. Bu sınava da en az LGS öğrencisinin 1,5-2 katı kadar  aday katılacak. Dolayısıyla üniversite personelleri ve gönüllü MEB öğretmenlerinin YKS için gerekli görevli sayısını tamamlayamayacağı düşünülmektedir.

Bu durumda da ÖSYM’nin MEB’de görev yapan öğretmeni resen görevlendirme yetkisi bulunmadığından topu Bakan Ziya Selçuk’a atacaklardır.

Öğretmenler, YKS için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan gönüllülük esasını gözetmesini beklemektedir.

(mebpersonel.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum