Öğretmenlere Yönelik Tutum Değişti

Öğretmenlere Yönelik Tutum Değişti

Hükümetin ve Bakanlığın öğretmenlere karşı tutumu değişti. Müfettişler adına açıklama yapan dernek başkanı Doğan CEYLAN'ın açıklamaları...

 

Bu yıl okullar açılana kadar, Milli EğitimBakanı Sayın Ömer Dinçer ve Sayın Başbakanımızın söylemleri kamuoyunda olumsuz bir öğretmen imajı oluşturdu. Çalışmadan maaş alan, kendini geliştirmeyen, üç ay tatil yapan, evinin yanına okul isteyen, kamu yararını değil kendi çıkarını düşünen bencil öğretmenlerden söz ettiler çünkü…. Biz bakanlığa uyarıda bulunarak, gönlü kırık öğretmenlerle eğitimde başarı sağlanamayacağı ve öğretmenlerin gönlünün alınması gerektiğini belirttik. Fakat Sayın Bakanın tutumu değişmedi.

Oldukça uzun süren hırpalama sürecinden sonra okulların açılmasıyla birlikte öğretmene karşı söylemlerde çok büyük bir değişiklik yaşandı. Sayın Bakanımız;

12 Eylül tarihinde Ülke Tv’de katıldığı programda “Milli Eğitim Bakanlığının bütün çalışanları yaz boyunca gece gündüz çalıştılar. Öğretmenlerimize fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum.

16 Eylüldeki öğretim yılı açılış konuşmasında da “Fedakar öğretmenlerimize… başarılı bir yıl dilerim

21.09.2012 TGRT televizyon kanalında “Eğitimin niteliği konusunda, en etkili olan faktör öğretmendir

26.09.2012 tarihli taziye mesajında “Eğitim sistemimizin en güçlü tarafı her şart altında çocuklarımızı eğiten ve onlara yol gösterici olan öğretmenlerimizdir.”

26.09.2012 Ödül töreni konuşmasında ise ''700 bin öğretmenle destan yazıyoruz'' diye seslendi .

Öğretmenlerin, bunca hırpalanmadan sonra Bakanlarının ağzından böyle güzel sözler duyması şaşırtıcı idi. Bütün öğretmenler bu sözlerden hoşnut oldu. Gururları okşandı. Samimiyetine inanmayanlar bile güzel duygular hissettiler.

Sadece Milli Eğitim Bakanımız değil, hükûmetin diğer üyelerinde de bir söylem farklılığı dikkat çekti.

Sayın Başbakanımız öğretim yılı açılış töreninde ''Öğretmen olmazsa eğitim olmaz.” dedi.

Başbakan yrd. Sayın Bülent Arınç ise 20.09.2012 tarihindeki bir konuşmasında fedakar öğretmenlerimiz sayesinde okuduk ve yetiştik” dediler.

KEŞKE BU TUMUMU BAŞTAN BERİ SERGİLESELERDİ! Olumsuz söylemler nedeniyle öğretmenlerimizin vatandaşın gözünde saygınlığını yitirmesi üzerine şiddet olayları iyice arttı, öğretmenlerini bıçaklayan, döven öldüren öğrencileri, okul müdürünü, öğretmeni döven velileri haberlerde her gün izler olduk. Bakanlığın açtığı bu yara kolay kolay kapanmaz. Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere bütün yetkililerin öğretmenlere saygınlığını tekrar kazandıracak olumlu söylemlere devam etmesi gereklidir. Dileğimiz öğretmenlere yönelik bu kıymet verici tutumun geçici değil kalıcı olmasıdır.

Doğan CEYLAN

Müfettişler Derneği Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum