Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Artırılacak

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Artırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı dershanelere altarnatif olarak öğrenciler için hazırlamış olduğu hafta sonu kurslarında öğretmen sıkıntısı çekince düğmeye bastı... Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ek ders ücretlerini artırma yoluna gidecek... İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı dershanelere altarnatif olarak öğrenciler için hazırlamış olduğu hafta sonu kurslarında öğretmen sıkıntısı çekince düğmeye bastı...

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ek ders ücretlerini artırma yoluna gidecek.

Milli Eğitim Bakanlığı eliyle dershanelere altarnatif olarak hafta sonlarında okullarımızda açılacak kurslar için öğretmenlere ek ders ücreti üzerinden kurs vermeleri yönünde yayınlanan genelgeye öğretmenler rağbet göstermedi.

Şöyleki ; Haftasonu 4 saat kurs verecek bir öğretmenin 4 saat ek ders alacağı düşünülürse , öğretmenin Cumartesi tatilini bölerek okula gelmesi karşılığında 36 TL gibi bir ücret alacağı ; 36 Tl ücret içinde özellikle metropol kentlerde görev yapan öğretmenler başta olmak üzere , öğretmenlerimizin hafta sonu kurslarında bu ücrete görev almak istemediği görülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığının hafta sonu kurslarında öğretmenlerin görev almasını teşvik etmesi amacıyla Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yaptığı ve en azından öğretmenlerimize hafta sonları günlük 100 TL gibi bir ücret isteyeceği konuşuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum