Norm kadro güncellemeleri başladı

Norm kadro güncellemeleri başladı

Norm kadro güncelleme işlemleri başladı

...

Norm kadro güncelleme işlemleri başladı

8.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğinin 26. Maddesinde;

 

"Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte yer alan norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirlenir. Yeni açılan eğitim kurumları ile yeni derslik/şube açılan veya kapatılan mevcut eğitim kurumlarının norm kadroları süre aranmaksızın belirlenir." Hükme bağlanmış bulunmaktadır. 

 

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına esas eğitim kurumlarının norm kadrolarında güncelleme yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki MEBBİS yöneticilerine 30 Eylül 2015 tarihinde MEBBİS modülünde yer alan Norm Kadro Modülünde işlem yapma yetkisi verilmiştir.

Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen 01/09/2015 tarih ve 8657651 sayılı yazı;

 

 

 

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına esas eğitim kurumlarının norm kadrolarında güncelleme yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki MEBBİS yöneticilerine 30 Eylül 2015 tarihinde MEBBİS modülünde yer alan Norm Kadro Modülünde işlem yapma yetkisi verilmiştir.

Yönetmeliğin 24 üncü maddesinde; "Eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen norm kadroları, elektronik ortamdaki mevcut veri tabanı esas alınarak eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğünün sıralı teklifi üzerine belirlenir." hükmü çerçevesinde yukarıdaki iş takvimi doğrultusunda eğitim kurumlarına ait bilgilerin sisteme tam ve doğru olarak süresi içerisinde girilmesi önem arz etmektedir.

Girilecek verilerle belirlenen norm kadrolara yapılan atamalarda doğacak hatalardan eğitim kurumları müdürleri ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sorumlu tutulacaktır. Bakanlık kontrolü sırasında gerçeğe aykırı bilgilerin sisteme girilmesinin tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

NOT;

Öğretmenlerin yapması gerekenler nelerdir?

Öğretmenlerimizin öncelikle bulunduğu okuldaki alanında ders yükünün nasıl hesaplanacağını bilmesi gerekmektedir. Bunun için aşağıda yer verdiğimiz dosyaların titizlikle incelenmesi gerekmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz resmi yazıya göre okul yetkililerinin 30 Eylül 2015 tarihinden önce okuldaki ders yükleri ve alanın norm kadro sayısını öğretmene tebliğ etmesi gerekmektedir. Okul yetkililerimizin eski mevzuat bilgileri ile değil de değişen yeni yönetmelik hükümlerine göre alanların norm kadrolarını belirlemeleri ve haksız yere norm fazlası öğretmen meydana getirilmemesi için aşağıda yer verdiğimiz dosyaları titizlikle incelemesi gerekmektedir.

Örnegin artık Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda artık 15 saat ders yüküne ve Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda artık 20 saat ders yüküne norm almak çok zordur sadece bölge normundan artık derslere norm alınabilmekte buda bir sonraki norm güncellenmesinde bölge normunun başka bir okula gitmesine neden olmaktadır. konunun daha net anlaşılması için "Norm kadroda bölge normu nasıl hesaplanır?" dosyamızın incelenmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerimizin bu tebliğ edilen evrakın bir fotokopisini alması yerinde olacaktır. Belirlenen bu normlar ise 30 Eylül 2015 tarihine kadar norm kadro modülüne girilecektir.

 

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum