Okul Müdürlerine Nöbet Ücreti Müjdesi

Okul Müdürlerine Nöbet Ücreti Müjdesi

Okul Müdürlerine Nöbet Ücreti Geliyor

Yeni eğitim öğretim yılı başlarken Personel Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU bazı illerde il, ilçe ve okul müdürlerine konferans vererek katılımcılardan gelen sorulara cevap vermektedir. Bu kapsamda gerek konferansın soru cevap kısmında gerekse birebir kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplar özetle aşağıdaki şekildedir:

1. Okul Müdürlerine nöbet ücreti geliyor

Bilindiği üzere toplu sözleşmede müdür yardımcılarına ve öğretmenlere 2016 yılı için haftada 2 saat 2017 yılı için ise haftada 3 saat nöbet ücreti kararı çıkmıştı. Ancak bu kararda okul müdürlerine nöbet ücreti verilmemişti. Bu eksik karar Bakanlar Kurulu Ekders Kararıyla olsa gerek düzenlenerek okul müdürlerine de ekders verileceği anlaşılmıştır. Kaç saat ekders verileceğine dair detaylı bir açıklama bulunmamakla beraber, toplu sözleşmede bakanlığın müdürler için 4 saat verilmesi yönünde görüş bildirdiği belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili detayların ancak düzenleme resmileştiğinde öğrenilebileceği anlaşılmaktadır.

2. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında hafta sonu yöneticilere ödenen 2 saatlik ekders artırılabilir.

Bu konuyla ilgili yöneltilen soruya kesin bir cevap vermemekle beraber, bu konuyla ilgili gerekli bilgiyi daha sonra vereceğini belirtmesinden destekleme ve yetiştirme kurslarında hafta sonu yöneticilere ödenen 2 saatlik ekdersin artırılabileceği anlaşılmaktadır.

3. Müdür yardımcılığı sınavı geliyor

Uzun zamandır gündemde olan yönetmelik çalışmalarının yapıldığı yönündeki haberlerin detayları biraz daha netleşmiş oldu ve okul müdür yardımcılığı atamalarının yazılı sınavla yapılacağı, müdürlerin ise müdür yardımcılığı yapmış olanlar arasından mülakatla görevlendirileceği anlaşılmaktadır.

4. Müdür Baş Yardımcılığı Normları Güncelleniyor

Bilhassa liselerde olmak üzere müdür başyardımcılığı normlarının yeniden güncelleneceği belirtilmiştir.

5. Okullara Hizmetli alımı için bakanlık Düzeyinde çalışma yapılıyor

Yine bir soru üzerine, okullara hizmetli alımı konusunda bakanlıkta çalışma yapıldığı ancak Maliye Bakanı onaylarsa gerçekleşebileceği belirtilmiştir.

6. Şube Müdürlüğü Soru İptal Kararı Danıştay’dan Bakanlığın aleyhinde çıkarsa tüm sınav ve atamalar kökten iptal olacak

Şube müdürlüğü konunda mağdur birisinin birebir özel sorusu üzerine eğer Danıştay’dan soru iptal kararı davasında bakanlığın aleyhine bir karar çıkarsa yönetmelik gereği yazılı sınavın iptali gerekeceği için buna göre yapılmış olan tüm atamaların da iptal edileceği şeklinde belirtilmiştir.memurnsesi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum