Okul Müdürlerinin Göreve İadesi Meclis Gündeminde

Okul Müdürlerinin Göreve İadesi Meclis Gündeminde

OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREVE İADESİ MECLİS'TE GÜNDEME GELDİ CHP milletvekili Lale Karabıyık ile Orhan Sarıbal ve Gülizar Biçer Karaca Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, yurt genelinde görevden alınan okul müdürlerinin durumu ile ilgili açıklamalarda bul

8 bin müdür mağdur

Yeni atanan müdürlerin, yapılacak müdür yardımcısı atamalarında belirleyici konumda olacağını belirten Karabıyık, "Bu son derece önemli bir kadrolaşmadır" diye konuştu. Karabıyık, yurt genelinde 8 bine yakın müdürün mağdur olduğunu söyledi.

Danıştay tarafından ‘eğitim kurumlarına yönetici atama yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulduğunu’ hatırlatan Karabıyık, yargı kararının uygulanmasıyla yeni puan değerlendirmesi yapılacağını ve bunun birçok kişiyi etkileyeceğini belirtti. Danıştay kararı yerine getirilmeli Karabıyık, yaklaşık 8 bin müdürün puanlamayla görevden alındığını ifade ederek, “40 bin civarında müdür yardımcısı bu karardan etkilenecek.

Bakanlığın, dava açan müdürlerden başlayarak Danıştay kararının gereğini yerine getirmesini bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararını yok saymamalıdır" dedi. Orhan Sarıbal ise siyasal etik açısından, mevcut iktidarın seçimin ardından yeni atamaları en alt düzeyde gerçekleştirmesi, hatta sadece acil olanlar üzerinde görevlendirme yapması gerektiğini belirtti.

Geçiş dönemi olmasına rağmen 600'ün üzerinde atama yapıldığı belirten Sarıbal, şunları söyledi: "Biz AKP'ye çok net mesajımızı bir kez daha iletelim, lütfen elini eğitimden ve diğer alanlardan çek. Lütfen hukuk yoluyla görevine iade edilmiş öğretmenleri hemen görevine iade et.

Çünkü bu gidişle çocuklarımızı okutacağımız laik, demokrat, çağdaş öğretmen kalmayacak. Kendi kafalarına göre yaratmak istedikleri yeni bir eğitim modelini insanımıza, bize, çocuklarımıza dayatmak istiyorlar. Lütfen hukukun gereğini yerine getirsinler.

Öğretmenlerimizi hemen görevlerine iade etsinler."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum