Okul müdürü görevlendirmelerinde yeni tartışma

Okul müdürü görevlendirmelerinde yeni tartışma

MEB Okul müdürü görevlendirme sistemi geldi geleli (2013 Haziran itibariyle) tartışmalar bitmiyor.

Bakan AVCI son günlerde Mecliste yaptığı açıklama ile herkesi şaşırtmış ve biz de bu konuyu "Bakan Avcı herkesi saf zannetti" başlığıyla vermiştik. http://www.memurlar.net/haber/488876/

Artık kimlerin hangi kriterlere göre okul müdürü yapıldığından bahsetmeyeceğiz. Çünkü bunu herkes biliyor artık...

Önce değerlendirmede 75 puan üstü alanların yerlerinde kalmaları ardından 75 üstü puan alıp başka kuruma gitmek isteyenlerin yer değiştirmeleri derken şimdi sıra; sözlü sınavla yapılan görevlendirmelere geldi.

Kimler 100 puan aldılar, kimler 75 barajını geçemediler, bu konuya yön verenler kimler bunları daha önce bir çok kez paylaştık.

Fakat son aşamada hiç abartısız yüzde yüz istendiği şekilde şekillendirilen sözlü sınavla görevlendirmede bir konu daha ortaya çıktı. O da geçen yıl müdürlük yaparken 4 yılını doldurduğu için Ağustos ayında değerlendirmeye tabi tutulanlardan 75 puanın altında alanların listede bu varlıkları.

Evet müdürlükte 4 yıllarını doldurup 75 puanın altında kalan bazı isimler sözlü sınavla müdür yapıldı.

Bunu Türkçe'si şudur:

Okul Aile Birliği, Öğrenci Temsilcisi, Öğretmen temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube müdürlerinin bu müdürlük yapamaz dediği insanlar sözlü sınavdan yüksek alabiliyorlar.

Acaba;

Ne kaliteli sözlü sınav komisyonlarımız var ki her tür cevheri ortaya çıkarabiliyorlar diye mi düşünelim?

Yoksa;

Demek ki bu yöneticiler 3 ayda çok değiştiler ve müdürlük ehliyetine sahip oldular diye kendimizi mi avutalım?

Aslında bir itirafta bulunalım: Bazı kişiler vardı ki Ağustos'taki değerlendirmede nasıl 75 puan verilmez diye sormuş sorgulamıştık.

Çünkü bunlardan;

Bir kısmı gerçekten müdürlüğe layık idiler, başarılarıyla, hizmetleriyle, duruşlarıyla, örnek kişilikleriyle puan alamadıkları için şaşırttılar bizi. Oysa ki onlara okul paydaşları puan vermişlerdi fakat İlçe paydaşları vermemişlerdi. Bu nedenle 75 alamadılar ve sözlü sınavda da puan verilmedi onlara...

75 puan alamamaları nedeniyle listede olmayanlardan bir kısmı daha bizi şaşırtmıştı çünkü: gerçekten torpilleri gerçekten sağlamdı. Aidiyetleri, duruşları, yandaşlıkları ya da siyasi bağlantı ve hısımlıkları aleni idi. Bunları da okul paydaşlarından yüksek puan alamamışlar ilçeden aldıkları puanlar ise yetmemişti. Bu nedenle Ağustos ayında 75 puanın altında kaldılar, bazılarına da yanlışlıkla düşük puan verilmişti ve biz şaşırmıştık...

Anlaşılan o ki yanlış hesap Bağdat'tan döndü. Çünkü bu hataları kendilerini zor durumda bıraktı. Bu hatadan dönüldü ve bu kişilere tekrar müdürlük verildi.

Yani koskoca MEB 3 ay önce müdür olamazsın dediği kişilere 3 ay sonra neredeyse sen mükemmelsin yüzde yüzlüksün diyebildi.

Şimdi neresinden bakacağız adalet terazisine.... Ha bu arada tabir yerinde ise torpilli olup müdür olamayanlar da var. Onların torpili vekillerdi demek ki daha yüksekten olması gerekiyor referansları...

İşte MEB'in geldiği son nokta...

Maksut BALMUK

Öğretmen

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum