Okul Müdüründen İbretlik Cevap

Okul Müdüründen İbretlik Cevap

MUDUR BEY; BENİM İÇİN MÜDÜRLÜK DEĞİL ONURUM ÖNEMLİDİR DİYEN OKUL MÜDÜRÜ ÖYLE BİR CEVAP VERMİŞ Kİ...HAKKI SÖYLEMEYEN, HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR .

Okul müdürlüğü ile ilgili Adana'da yaşanan bir olay, gündem oluşturdu. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuyu kişisel facebook hesabından şu yorum ile paylaşıtı:

Böyle yiğit, şerefli insanlar gelecek için umutlarımızı güçlendirmektedir.Allah bin kere razı olsun.

İşte bahsi genek olay:

MUDUR BEY; BENİM İÇİN MÜDÜRLÜK DEĞİL ONURUM ÖNEMLİDİR DİYEN OKUL MÜDÜRÜ ÖYLE BİR CEVAP VERMİŞ Kİ...HAKKI SÖYLEMEYEN, HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR .

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR, daha önce 75 puan altı verilerek Okul Müdürlüğü Görevlendirmeleri sona erdirilen ancak yapılan mülakat neticesinde Okul Müdürü olarak görevlendirilen MÜDÜRLERLE 4 HAZİRAN 2015 Perşembe günü bir toplantı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen toplantıda, Okul Müdürlerimizin 75 puan altı verilmesi işlemine açtıkları davalardan vazgeçmeleri istenmiştir. Sayın Müdürüm öncelikle şunu iyi idrak etmeliyiz ki o davalar sizin algıladığınız gibi makam ve mevki için açılmış davalar değildir. 

Mahkeme kararlarının uygulanmadığı, adalet kavramının önemsenmediği bu dönemde emin olunuz ki o davalar ne gidiş ne de dönüş içindir. O davalarda; Hz Ömer adaleti var, Okul Müdürlerimizin adam gibi dimdik duruşlarının üzerilerine sinmiş kokusu var. Yıllarını İdareciliğe vermiş; Hayatlarının romanlarını Okullarında yazmış, Liyakatli ve Kariyerli insanların Ahlaksız teklifler karşısında Dik Duruş Sergilemesi var. Önlerinde her zaman saygıyla eğileceğim Okul Müdürlerimizin, ŞEREFİ VAR, ONURU VAR, HAYSİYETİ VAR, EVLATLARINA BIRAKACAĞI TERTEMİZ MİRASLARI VAR.

Bırakın onlar ne yaparsa yapsın, ister davalarını geri çeksin isterse sonuna kadar gitsin. Bu davaların ucu eninde sonuna size dayanacak. Belki bu yıl belki de yıllar sonra. Davaların geri çekilmesinde ziyade şunları bir konuşalım, düşünelim ve tartışalım. Aslında cevaplanması gereken sorular bunlardır.

1-75 puan altı verilerek görevden alınan kişilerin mülakatla nasıl okul müdürü olduğunu sorguladınız mı? Hatayı kendinizde aradınız mı?
2-75 puan altı verilerek görevden alınan bir kişinin Mülakatlarda ADANA1.si olmasını kime-nasıl anlattınız?
3-75 Puan altı verenlerle mülakatta onları müdür yapanlar arasındaki fark nedir?
4-Eğitim camiası önünde 75 puan altı verenlerin hangi duruma, mülakatta yüksek puan verenleri hangi duruma düştüklerini görebildiniz mi?
5-Mesnetsiz puanlamalar neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yani Devletin dolayısıyla bizim ödeyeceğimiz mahkeme masraflarını gördüğünüzde vicdanen rahatsızlık hissettiniz mi?
6-Şimdi vazgeç dediğiniz kişilerin mahkeme masraflarını kendi cebinizden ya da o puanları verenlerden temin etmeyi düşünüyor musunuz?
7-Onları toplum karşısında düştüğü durumu, ruh hallerini düşündünüz mü?
8-Peki, karşınıza dikilip: Mudur Bey benim için müdürlük değil ONURUM önemlidir diyen okul müdürü size ne anlatmak istemiş olabilir?

İstiyorsunuz ki herkes sussun ne diyorsanız o yapılsın. Yok öyle susmak. Birgün birileri çıkar: Onur der, Adalet der, hak ve haksızlık der. Tüm bu sorulara cevap verdiğiniz gün size anlatmak istediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz. Buradaki davaları çektirseniz ne çektirmeseniz ne. Bizim sizinle Mahkeme-i Kübra’ya bıraktığımız bir davamız var. Orada da görüşeceğiz İNŞALLAH.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum