Okul Müdüründen Sendikalı Öğretmene Mescit Yasağı

Okul Müdüründen Sendikalı Öğretmene Mescit Yasağı

Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu öğretmenlerinden olan A.A, Sendikamıza 14/12/2017 tarihinde üye olmuştur. Üye olduğu aynı gün okul müdürü E. E. odasına çağırmış

Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu öğretmenlerinden olan A.A,  Sendikamıza 14/12/2017 tarihinde  üye olmuştur. Üye olduğu aynı gün okul müdürü E. E. odasına çağırmış, ve “Ben size Eğitim-Bir Sendikasına üye olun dedim. Diğer öğretmenler bu isteğimi hemen kabul etti. Sizin kabul etmeniz için İl Temsilcisini bile ayağınıza getirdim. Siz ise gidip Türk Eğitim sendikasına üye oldunuz. Artık bundan sonra öğlen ve ikindi namazlarınızı burada kılmayacaksınız.” diyerek mescitte namaz yasağı getirmiş ve mobbing uygulamaya başlamıştır. Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu Müdürü E. E.’un yaptığı bu fiili hem görevini kötüye kullanma hem de sendikal faaliyetlerin engellenmesi kapsamındadır.

Bugüne kadar okul saatine denk gelen öğlen ve ikindi namazlarını okulda kılan üyemiz, yaşadığı yasak karşısında çaresiz kalmış, üyemizin hak ve menfaatlerini koruma görevi ise Türk Eğitim Sen olarak bize düşmüştür. Çünkü yapılan aleni bir şekilde sendikal ayrımcılıktır. Okul müdürü E. E. görevinin verdiği nüfuzu kötüye kullanmıştır. Üyemizin yaşadığı bu olay ise kabul edilemez bir hak ihlalidir.

Bununla birlikte okul müdürü E. E.’un yaptığı bu işlem başta üyemiz olmak üzere öğretmenleri Eğitimciler Birliği Sendikası dışında başkaca bir sendikaya üye olmamaya zorlamaktadır. Bu fiili ile kişi etik davranış ilke ve değerlerine aykırı davranmak suretiyle sendikal ayrımcılık yapmaktadır.

Bu nedenle de Türk Eğitim Sen olarak Bursa Yıldırım Belediye 100.Yıl Anaokulu Müdürü E. E. hakkında  etik davranış ilke ve değerlerine aykırı davranmak suretiyle sendikal ayrımcılık yapması ve görevini kötüye kullanması nedeniyle hakkında disiplin soruşturması yapılması hususunda Bakanlığa; kanuna ve hukuka aykırı şekilde sendikal ayrımcılık yaparak görevi kötüye kullanma kastıyla hareket ettiği gerekçesiyle de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.      

MEB’e yazdığımız yazı için tıklayınız

Suç Duyurusu Dilekçesi İçin Tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum