Okul Yöneticilerinde ‘Hükümet Memuru’ Dönemi

Okul Yöneticilerinde ‘Hükümet Memuru’ Dönemi

Son günlerde sürekli tartışılan ve her gün bir yargı iptal ya da yürütmeyi durdurma kararıyla karşılaştığımız okul müdür ve müdür yardımcılığı atamaları gündemden düşmüyor.

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 nolu şube başkanı Talat Yavuz Okul Müdür ve Müdür Yardımcılıklarında 'hükümet memuru' tabiri ile yönetici atamalarına geçildiğini söyledi.

Hükümet Memuru Dönemine Geçildi

Yavuz yaptığı açıklamada, "Eğitim yöneticiliğinde uzun yıllar süren kargaşa ve belirsizlik dönemi çok radikal bir değişiklikle son buldu. Çıkarılan her yönetmelik mahkemelik olunca yeni dönem kanunlarla düzenlendi. Okul müdür yardımcılığında bile “hükümet memuru” dediğimiz düzene geçilmiş oldu. Bu, hükümetle gelip hükümetle giden yönetici demekti" dedi.

Bazı yöneticilerin yeni döneme ayak uydurmakta zorlandığını söyleyen Eğitim Bir Sen şube başkanı Talat Yavuz, "Uzun yıllar idarecilik yapmış arkadaşların şimdi yaşadığı zorlukları görünce, keşke daha önceki hükümetlerin kullandığı avantajın yarısının bu dönemde kullanılmasına razı gelinseydi diyorum" dedi.

Atanan Yöneticiler Belli Bir Dönem İçin Atandı

Yavuz, Atanan yöneticilerin belli bir dönem için atandığını belirterek onların çalışmaktan ve başarmaktan başka çarelerinin bulunmadığını belirtti ve bu nedenle işlerine dört elle sarılmaları, umutsuzluğa kapılmayıp, mazeret üretmeden çalışmaları gerektiğini söyledi.

Sendika şube başkanı İstanbul'da son 1 ay içinde yaptığı 100'den fazla okul ziyaretinde idarecilerle görüşmelerinden edindiği izlenimi aktararak, "Ziyaretlerimizde, bizim için çok anlamlı manzaralar gözlüyoruz. Koltuğuna otururken utangaç tavırlar sergileyen arkadaşların yüzlerindeki ifadeden, daha önce o koltuklarda oturanların yaptıklarını yapmama asaletini görüyorsunuz. Tabii ki herkesi suçlamıyorum, eski idareciler arasında çok değerli ve başarılı olanları olduğu gibi şimdikiler arasında da verimsiz olanlar olacaktır" açıklamasını yaptı.

Sendikal Eylem Yapan Öğretmenleri Dışlamayan İdareciler

Yeni dönemde okul müdürler ve müdür yardımcılarının, ön yargısız bir şekilde, nöbet tutmama ve kılık kıyafet gibi eylemler karşısında anlayışlı ve çalışanlarının verimini arttırıcı yönde davranması gerektiğini belirten Sendika şube başkanı Yavuz, "Büyüklenmeden büyük olabilmek, okulunun tamamını makam odası gibi görmek, okulun nabzını bahçe duvarının dışındaki velisiyle tutmak, öğrencilerini ev ortamlarıyla tanıyabilmek, yetiştirdiği öğrencilere önce insana saygı duymayı öğretmek yeni dönemin performans kriterleridir.

İdareciler Tehdit Edilebiliyor

Yavuz, "Bizim gündemimizde bu güzellikler varken, bazıları bakanlık onaylı proje kapsamında okullara açılan yetim stantlarını hedef alıp idarecileri tehdit edebiliyor. Nöbet eyleminin hangi amaçla bu dönemde planlandığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Her şeye rağmen biz okullarımıza değer katmaya ve yükü omuzlamaya devam edeceğiz. Yöneticilerimizle yeni dönemi el birliği ile kuracağız" diyerek açıklamasını tamamladı.  

Kaynak: sendikahaberleri.com     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum