Okul Yöneticiliğinde Yazılı Sınav Anlamsız mı?

Okul Yöneticiliğinde Yazılı Sınav Anlamsız mı?

Okul Yöneticiliğinde Yazılı Sınav Uygulamasının Anlamı Kalmamıştır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat yasasında yapılan son değişiklikle, yazılı sınavla yönetici ataması yapılmasının neredeyse imkânsız hale getirildiğini ifade ederek, “Kanun değişikliği, dört yıllığına görevlendirme yapıldığı için, okul yöneticiliğinde yazılı sınav uygulamasını anlamsız hale getirmiştir” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Sultanbeyli Temsilciliği’nin düzenlediği kurum yöneticileri ve genişletilmiş işyeri temsilcileri istişare toplantısında konuşan Çakırcı, yıllarca yetkiyi ellerinde bulunduran ve hiçbir kazanım elde edemeyen sendikaların, Eğitim-Bir-Sen’in kazanımlarını sahiplenmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, “Toplu sözleşmede, az alan ile çok alan arasındaki makası daraltmayı hedeflemiştik. Bunu da, önemli kazanımlar elde ederek ve taban aylığa zam yapılmasını sağlayarak başardık. Son toplu sözleşmede en çok sevinenler, şimdiye kadar en çok mağduriyet yaşayan emekliler ve 4/C’liler oldu. Öğretmenlerin de ek ödeme mağduriyetini giderdik” şeklinde konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuat çalışmalarında çok ağır ilerlediğini kaydeden Çakırcı, yaz dönemi atama takviminin sıkışmaması ve eğitimcilerin mağdur olmaması için gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını istedi. 

2014’ün Görevde Yükselme Yılı Olması İçin Çalışıyoruz
 
Yardımcı hizmetler ve genel idare hizmetleri sınıfı çalışanlarının mağduriyetinin ve taleplerinin farkında olduklarını belirten Çakırcı, şöyle devam etti: “Özellikle görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı talebinin karşılanması için gayretimiz devam ediyor. 2014’ün görevde yükselme yılı olması için mücadele veriyoruz. Yine bu kadrolarda çalışanların, öğretmenlerde olduğu gibi, yer değiştirme takviminin işletilmesinin takipçisi olacağız.” 
 
Yönetici Atama Yönetmeliği Hazırlıkları Tamamlanarak Bir An Önce Yayınlanmalıdır
 
“Eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliği üzerinde çalışma yapıyoruz” diyen Ramazan Çakırcı, “MEB teşkilat yasasında yapılan son değişikliklere göre, okul müdürü ve müdür yardımcılıkları atamaları kriterleri yeniden belirlenmiştir. Yapılacak yönetmelik çalışmaları da bu çerçeveye göre yürütülecektir. Burada belirlenen çerçeveye baktığımızda, yazılı sınavla yönetici görevlendirmesi neredeyse imkânsız hale getirilmiş; dört yıllığına görevlendirme yapıldığı için okul yöneticiliğinde yazılı sınav uygulamasının anlamı kalmamıştır. Yasal değişikliğin yapıldığı süreçte itirazlarımıza rağmen okul müdürlüklerine görevlendirme il milli eğitim müdürünün teklifi, valinin onayı esas alınmıştır. MEB, hazırlanacak yönetmelikte, okul müdürlüklerine en azından sözlü sınavla atamayı esas alan bir düzenlemeye gitmelidir. Ders kesim tarihi ile birlikte dört yılını dolduran yöneticilerin görevleri sona ereceğinden, okulların yöneticisiz kalmaması için konuya ilişkin düzenleme bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu. 

Nöbet Görevleri Ücretlendirilmelidir
 
2012-2013 toplu sözleşme masasına taşıdıkları öğretmenlerin nöbet görevlerinin ücretlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çakırcı, kariyer basamaklarında yükselme, hizmetlilerin görev tanımları, ek ders ücretlerindeki adaletsizlikler gibi konular üzerinde yoğunlaşmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 
Programda Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli Temsilci Murat Şit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da birer selamlama konuşması yaptılar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum