Okullarda Ders Programlarını Artık Öğretmenler Belirleyecek...

Okullarda Ders Programlarını Artık Öğretmenler Belirleyecek...

Milli Eğitim Bakanlığı, bugün 81 il müdürlüğüne yolladığı talimatnameyle, haftalık ders programının, öğretmenlerle belirlenmesini istedi.

Türk Eğitim Sen tarafından açılan davada Danıştay bütün öğretmenleri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu haftalık ders programının öğretmenler kurulunda görüşülmeden programının öğretmenler kurulunda tartışılarak değerlendirilmeden yapılmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak söz konusu maddenin yürürlüğünü durdurdu. Artık haftalık ders programı öğretim yılı başında ve ders yılı içinde öğretmenler kurulunda görüşülüp okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulacak.

Fiziki şartlar dikkate alınacak

Haftalık ders programları düzenlenirken okulların eğitim ortamı, öğretmen durumu, süt izni kullananlar ile fiziki şartlarla pedagojik esaslar göz önünde bulundurulacak. Dersler, özelliklerine göre üst üste veya haftanın belirli günlerine dengeli olarak dağıtılacak. Bayrak törenleri dikkate alınarak beden eğitimi ve müzik derslerinin haftanın ilk ve son iş gününe konulmasına özen gösterilecek. Uygulamalı meslek dersleri, imkanlar ölçüsünde birbirini izleyecek şekilde planlanacak. Programda teorik ve uygulamalı derslere aynı günde yer verilmesi durumunda, teorik derslere öğleden önce, uygulamalı derslere ise öğleden sonraki saatlerde yer verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı karara ilişkin duyuruyu uygulanması için 81 ile gönderdi.

Haftalık ders programları geçen yıllarda öğretim yılı başında veya ders yılı içinde öğretmenler kurulunda görüşülerek okul müdürünün onayı ile hayata geçiriyordu. 2016 yılında MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile haftalık ders programının öğretmenler kurulunda görüşülmesi hükmü kaldırılarak sadece okul müdürünün onayı ile uygulamaya konulacağı hükmü getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum