Olimpik fiyasko

Olimpik fiyasko

Evsahibi olduğumuz Dünya Şampiyonası'nda 7'şer güreşçi ile olimpiyata gitme hedefine ulaşamadık.

Türkiye eylül ayında 2012 Londra Olimpiyatları'na katılım vizesi için büyük önem taşıyan iki organizasyonda da hayal kırıklığı yaşadı. Bunlardan ilki A Milli Takım ile Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yaşandı. İkincisi ise evsahibi olduğumuz Dünya Güreş Şampiyonası'nda...

1 ALTINLA TAMAMLADIK
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'nin ana hedefi, 7'şer altın madalya olmasa da hem serbest, hem de grekoromen stilde 7'şer güreşçi ile Londra vizesi almaktı. Ama şampiyona sonunda bu hedefin çok uzağında kaldığımız görüldü. Hele serbestte alınan neticiler tam fiyasko idi. Grekoromen stilde takım olarak ikinci sırada yer alan Türkiye, 120 kiloda Rıza Kayaalp altın, 74 kiloda Selçuk Çebi gümüş, 84 kiloda Nazmi Avluca ve 96 kiloda Cenk İldem bronz madalya kazandı. Bu dört sporcumuz da Londra vizesi aldı. Serbestte ise büyük bir çöküş yaşandı. Sadece 96 kiloda Serhat Balcı gümüş madalya kazanıp, olimpiyat vizesi alabildi.

HEDEFLER DEĞİŞMEDİ
Federasyon Başkanı Bekir Çeker ise serbestteki başarısızlığa rağmen olimpiyat hedefinin değişmediğini söyleyerek, "Evet, serbest stilde başarısız olduk. Çok üzgünüz. Ancak serbestte de olimpiyat hedefimiz bitmedi. Londra Olimpiyatları'nda serbest stilde de 7'de 7 yapacağız. Tüm sıkletlerde orada olacağız" iddiasında bulundu.

NE UMDUK NE BULDUK
Basketboldaki tablo ise güreşi aratmayacak türden... Dünya ikincisi unvanıyla Litvanya'ya giden 12 Dev Adam'ın daha ilk turda sallanması ve İngiltere'nin piyango gibi gelen Polonya galibiyeti ile ikinci tura çıkabilmesine töleransla bakılmıştı. Ancak 3. turda 3 maçımızı da kaybederek ilk sekize bile giremeden elenirken, deyim yerindeyse "Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olduk." Londra vizesi alma fırsatı bile yakalayamayan milliler ilk sekize de giremeyince Slovenya'da düzenlenecek olan 2013 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkını da kaçırdı, grup maçları oynamak zorunda kaldı.

ÜSKÜP AYAĞA KALKTI
Milli Takımımız'ın döküldüğü Avrupa Şampiyonası'nda 'Gönüllerin Şampiyonu' olan ve yarı final oynayıp, olimpiyat vizesini alan Makedonya Milli takımı, başkent Üsküp'te coşkuyla karşılandı. Oyuncuları çiçek yağmuruna tutan taraftarlar "Tarih yazdınız", "Gurur duyuyoruz" ve "Kahramanlar" pankartlarını da astılar.

 Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.