Ömer Çelik yanıtladı: Asgari ücrete temmuzda zam gelecek mi?

Ömer Çelik yanıtladı: Asgari ücrete temmuzda zam gelecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

MYK toplantısında genel başkan yardımcıları tarafından sunumlar yapıldığını ve TBMM'deki çalışmaların ele alındığını belirten Çelik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Çelik, hayatını kaybeden NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt için başsağlığı dileğinde bulundu.

Kırım Tatar Türklerinin, Sovyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin'in kararıyla, öz yurtlarından bir gecede koparılarak insanlık dışı şartlarda, tren vagonlarıyla Orta Asya'ya sürgün edilişinin 78. yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, bugünlerde Kırım Tatarlarının aynı zorlukları farklı bir açıyla yaşadıklarını belirtti.

Çelik, "Kırım Tatarlarının iradesi, gücü ve kendi milli kimliklerini olan bağlılıkları ve direniş konusundaki azimleri onları tarihten yok etmek isteyenlerin amaçlarını ulaşmalarına engelledi. Bugün de Mustafa Cemiloğlu başta olmak üzere bu verilen mücadelenin aynı şekilde sürdüğünü, milli kimlik konusundaki hassasiyetinin devam ettiğini görüyoruz." dedi, Kırım Tatarı şehitlerini rahmetle andı.

"Gelen talepleri sürekli yakın bir şekilde takip ediyoruz"
"Yıl ortasında hem asgari ücretliler hem emekli ve kamu çalışanları bir zam alacak mı?" sorusu üzerine Çelik, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenli olarak açıklama yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti açısından biz, emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, genç arkadaşlarımız, bütün bunlardan gelen talepleri tabii ki sürekli yakın bir şekilde takip ediyoruz ve değerlendiriyoruz. Herhangi bir şekilde vatandaşımızın enflasyon karşısında ya da birtakım olumsuz gelişmeler karşısında ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Bugün sabah da bir toplantımız vardı. Onların zamanlaması, içeriklendirilmesi daha henüz Çalışma Bakanlığı açısından, o çalışmaları hangi takvimle yapıyorlar, nasıl içeriklendirecekler onlar için şu anda bir şey söylemek erken. Dolayısıyla onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri sizlerle paylaşırız. Sadece vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen bütün talepler, sistematik bir biçimde ve son derece sıkı bir takiple değerlendiriliyor." (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.