On binler Asya’dan Avrupa’ya koşacak

On binler Asya’dan Avrupa’ya koşacak

Dünyanın kıtalararası tek maraton yarışı olan İstanbul Avrasya Maratonu'nun 32.'si bugün koşulacak.

Bu yıl 100 bin kişinin katılması beklenen organizasyonda, maraton ve 15 kilometre koşusunun startı saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu tarafında 300 metre gerisinden, tekerlekli sandalye yarışı 08.45'te gişelerden, 8 kilometrelik halk koşusu ise Altunizade Köprüsü'nün altından 09.30'da başlayacak.
1 milyon dolar ödül var
Toplam 1 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı maratonda, erkek ve kadınlarda birincilere 50'şer bin, ikincilere 25'er bin, üçüncülere 15'er bin, dördüncülere 10'ar bin, beşincilere 8'er bin dolar verilecek.
Maraton için kayıt yaptıran 84 ülkeden 8 bin atlet arasında, erkeklerde, son 2 yılın şampiyonu Etiyopyalı Kasime Adilo Roba, Girma Asefa, Kenyalı Vincent Kiplaat, kadınlarda da geçen senenin birincisi Etiyopyalı Bizunesh Urgesa gibi ünlü isimler de bulunuyor.

Yarış güzergahındaki yollar trafiğe kapalı

BUGÜN maraton kapsamında yapılacak tüm koşuların güzergahlarda yollar 07.00-14.30 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak. Kabataş-Sultanahmet tramvay hattı da 12.00'ye kadar kapalı. Boğaz Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayacak 42 kilometrelik maratonda atletler, D100 bağlantı yoluyla Barbaros Bulvarı'na, Beşiktaş, Dolmabahçe Sarayı önünden, sahil yolunu takip ederek Fındıklı, Karaköy, Galata Köprüsü'nden geçerek, Ayvansaray, Feshane önünden devam edip, döner kavşaktan geri dönüp Atatürk Bulvarı, Mustafa Kemal Caddesi, Kennedy Caddesi ve transit yolun bitiminden dönerek, aynı cadde ile Sarayburnu'ndaki Gülhane Parkı girişinden geçerek, Sultanahmet Meydanı'na ulaşacak.



Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.