Önder Kahveci: Kapsam Dışında Kimse Bırakılmamalı, 3+1 Şartı Olmamalı!

Önder Kahveci: Kapsam Dışında Kimse Bırakılmamalı, 3+1 Şartı Olmamalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleşmeli personele kadro açıklamaları sonrasında, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabından söz konusu açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleşmeli personele kadro açıklamaları sonrasında, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabından söz konusu açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalar:

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hazırlanan mevzuat değişikliğinin detayları tam olarak kamuoyuyla paylaşılmamış olsa da açıklamadan bazı sözleşmeli personelin kapsam dışı kalacağı anlaşılmaktadır

Sayıları 424 bini bulan personelin kadroya kavuşturulması önemli bir adımdır. Sözleşmeli olarak görev yapanlar açısından aile birliğinin sağlanacak olması, görevde yükselme sınavlarına girme imkânının oluşması, belediyelerdeki haksız işten çıkarmaların son bulacak olması olumludur

Açıklamada kamu personel alımlarının 3+1 sözleşmeli statü esasına göre yapılmaya devam edileceği de görülmektedir. Buna göre 3 yılını dolduran sözleşmeli personel aday memurluk statüsüne geçirilecek ve 1 yıl daha aile birliğinden ve iş güvencesinden mahrum olarak çalışacaktır.

3 yılını doldurmamış sözleşmeli personel ise 3 yılını doldurduktan sonra 1 yıl daha aday memur olarak bekleyecektir. Dolayısıyla buradan anlaşılan, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunun tam anlamıyla kadro uygulamasından uzak bir biçimde çözülmek istendiğidir.

Biz, “Tüm güvencesiz sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir. ”derken önerilen uygulama bundan sonra kamuda 3+1 sözleşmeli personel uygulamasının kalıcı hale getirilmesi yönündedir. Mücadelemiz bütün güvencesiz personelin istisnasız ve şartsız bir biçimde kadroya geçirilmesidir

Her ne kadar kamuda süresiz sözleşmeli olarak görev yapan 227 bin personelin sorunlarına çözüm getiriyor olsa da gerek kapsam dışında bırakılan personel gerekse 3+1 sistemini kalıcı hale getirmesi nedeniyle, bu çalışma taleplerimizi tam olarak karşılamamaktadır.

Bu şartlar altında bu çalışmanın TBMM sürecinde revize edilmesi ve tüm personelin şartsız bir biçimde doğrudan kadroya geçirilecek bir düzenlemenin yapılması yerinde olacaktır.

Kamu personel sisteminin harfler ve rakamlarla bölünmüşlükten uzak bir biçimde tek bir kadrolu istihdam modeline dayanması için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.