Önder Kahveci: Ocak Ayında Ek Zam ve Refah Payı Verilmeli

Önder Kahveci: Ocak Ayında Ek Zam ve Refah Payı Verilmeli

35 ilden şube başkanlarımız, şube başkan yardımcılarımız ve iş yeri temsilcilerimizin katıldığı “Yetki Yolunda Büyük Buluşma“ toplantımızın ikincisini gerçekleştirdik. Toplantımıza Azerbaycan Sıhhiye İşçileri Sendikası yöneticileri de katıldı.

Açılışını Genel Başkan Yardımcımız Ümit Turhan’ın yaptığı toplantıda İlk olarak Genel Başkanımız Önder Kahveci teşkilatımıza seslendi. 

Kadın Cinayetleri ve Çocuk İstismarlarında En Ağır Cezalar Verilmeli

Sözlerine geçtiğimiz hafta eşi tarafından canice katledilen Isparta’da görev yapan iş yeri temsilcimiz Server Bulut’u anarak başlayan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ işyeri temsilcimiz Server Bulut eşi tarafından canice katledildi. Hepimizin acısı tarifsiz Mekanı cennet olsun. Geride çocukları kaldı. Kadına şiddet, kadın cinayetleri gibi vahşetlere çözüm üretilmesi gerekiyor, Türk kültüründe böyle bir şey yok. Bizim medeniyetimizde bunlara yer yok. Kadın cinayetleri, 6 yaşındaki çocuğu evlendirme gibi asla kabul edilemeyecek işleri yapanlara en ağır cezalar verilmeli, bu konularda en ufak bir taviz verilmemelidir. Toplumun sosyal hayatını, aile hayatını dinamitleyen bu tür suçlara karşı gereği yapılmalı, önlenmesi adına da gerek adli, gerek kolluk gerekse eğitim anlamında herşey yapılmalıdır.

Karabağ Azerbaycan’dır

Azerbaycan’dan gelen misafirlerimize de katılımlarından dolayı teşekkür eden Genel Başkanımız Önder Kahveci Karabağ zaferinin tüm Türk Dünyasının zaferi olduğunu belirterek “Azerbaycan’ın sevinci, sevincimiz, kederi kederimizdir. Karabağ zaferi de hepimizin zaferi, Türk Dünyasının zaferidir. Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman ve şartta Azerbaycan’ın yanındayız.”  dedi. 

Ocak Ayında Ek Zam ve Refah Payı Verilmeli 

Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Önder Kahveci ocak ayında kamu çalışanlarına mutlaka ek zam ve refah payı verilmesini istediklerini kaydetti. “Saygın İş Saygın Ücret” için mücadele ettiklerini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

 Vergi diliminin %15’e sabitlenmesi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerinde hayata geçmesini istediklerini kaydetti.  3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve önerileri ile önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili yasa tasarısını beklediklerini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci kamuda farklı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilmesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek tüm çalışanların kadroya alınması için Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin ile görüşeceğini ifade etti. 

Sağlık Çalışanları İçin Tek Kalem Maaş İstiyoruz 

Sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgilide açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Önder Kahveci Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğini ifade etti. Böyle bir ücret modelinin adilce uygulanırsa çalışanların yaşadıkları sorunları çözeceğini belirterek, mağduriyetlerin sonlanacağını ifade etti.

Mevcuttaki sistemde taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını GİH, TH ve YH sınıfında görevli çalışanların alamadığını belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci bu ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi adına başvuru ve görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Kamu ve sağlık çalışanları için olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti içinde kırmızı çizgilerinin olduğunu belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Biz devlet ebed müddet diyenleriz. Bağımsız bir ülkemiz yoksa, bayrağımızı özgürce dalgalanmıyorsa sendikacılığında bir anlamının olmadığını düşünenleriz. Onun için devletimizin, Milletimizin, ordumuzu ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında olan herkesin karşısındayız” dedi. 

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Azerbaycan Sıhhıye İşçileri Sendikası yöneticisi Dr. Sayın Elnara Murodava bir selamlama konuşması gerçekleştirdiler.  Sayın Murodava konuşmalarının ardından Genel başkanımıza Karabağ atlarının resmedildiği bir tablo hediye ettiler. 

Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcımız Mücahit Gökhan Şahin tarafından Teşkilatlandırma çalışmaları başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun tamamlanmasının ardından Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Yılmaz Yeşil tarafından “ Kurumsal İletişim ve sendikal motivasyon”  başlıklı bir eğitim gerçekleştirildi.  

Toplantımızın ikinci gününde Milli Mücadele ve kurtuluş savaşının anlatıldığı ve destancı Cevdet Cantürk tarafından sunulan “ Çılgın Türklerin Destanı/ Müzikli Anlatı” adlı gösteri teşkilat mensuplarımız tarafından ilgiyle izlendi. 

Müzikli anlatının ardından Genel Başkanımız toplantımızın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Genel Başkanımız kapanış konuşmasında " Cumhuriyetin 100. Yılında yetkinin Türk Sağlık-Sen’e çok yakışacağının kaydederek tüm işyeri temsilcilerimizden kendi kurumlarında yetkiyi almalarını istedi. Türk Sağlık-Sen teşkilatının tüm gücüyle sahada ve çalışanın yanında olduğunu belirterek yetki yolunda tüm teşkilat mensuplarımıza kolaylıklar ve başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.