Online Randevu Platformu Medyland İle Tanıştınız mı?

Online Randevu Platformu Medyland İle Tanıştınız mı?

Sağlık sektörü bünyesinde hastaların da doktorların da yaşadığı çeşitli zorluklara karşı etkili çözüm önerileri sunan hizmetleri içeren Medyland sayesinde üstün hizmet kalitesine, hızlı ve doğru yönlendirmelere erişebilirsiniz.

Sağlık sektörü bünyesinde hastaların da doktorların da yaşadığı çeşitli zorluklara karşı etkili çözüm önerileri sunan hizmetleri içeren Medyland sayesinde üstün hizmet kalitesine, hızlı ve doğru yönlendirmelere erişebilirsiniz. Tüm uzmanlık alanları dahilinde hizmet sunan doktorların tek platform üzerinde toplanmasına imkan veren Medyland; kişiye özel profil sayfaları ile listelenen doktorlar arasından hızlı ve kolay bir şekilde seçim yapmayı mümkün kılar. Sağlık hizmetlerine özel olarak tasarlanan ve gelişmiş filtre seçeneklerine sahip bulunan Medyland’in bu özelliği sayesinde kürtaj Ankara ve terapi Ankara gibi özelleştirilmiş aramalar yapmak mümkündür.

Sayfa: https://www.medyland.com/kurtaj/ankara

Kürtaj Nedir?

Rahim içinin kazınması amacıyla uygulanan bir prosedür olan kürtaj işleminin farklı amaçlarla yapılması mümkündür. İstenmeyen gebelikleri sonlandırmak, rahim içi kitle şüphesi, postmenopozal dönem kanaması, yoğun adet kanamalarının teşhis ve tedavi edilmesi, anne karnında ölen fetüsün tahliye edilmesi, rahimde sıvı birikmesi ya da rahim duvarının kalınlaşması gibi durumlarda kürtaj yöntemine başvurulabilir. Kürtaj işleminin istenmeyen ya da normal seyrinde ilerlemeyen gebelikleri sonlandırmak için yapılması, tıbbi tahliye olarak adlandırılır. Aynı zamanda bu durumu; gebelik terminasyonu, gebelik sonlandırılması ya da dilatasyon (kürtaj) olarak adlandırmak mümkündür.

Normal seyreden gebeliklerin 5. haftasında gebelik kesesi rahme yerleşir. Bu süre genellikle adet kanamasının 1 hafta geciktiği zamana denk gelmektedir. Kürtaj işlemi ise çoğunlukla 6. haftada, diğer bir deyişle gebelik kesesi ultrasonda gözüktüğünde yapılabilir. Bu haftadan daha önce yapılan kürtajlarda gebeliği tam olarak sonlandıramama ve gebeliğin devam etmesi riski gündeme gelebilir.

Ülkemizdeki yasal düzenlemeler kapsamında kürtaj 10. haftaya kadar yapılabilir. Bu hesaplama yapılırken baz alınan tarih, kadının son adet tarihinin ilk günüdür. Döllenme erken olduğunda ise farkında olmaksızın bu sürenin aşılması riski vardır. Bu yüzden sonlandırılmak istenen gebelikler söz konusu olduğunda kürtaj işlemi yaptırmak için son haftaya kadar beklenmesi önerilmez.

Birtakım istisnai durumlarda, uzman doktorlardan oluşan bir sağlık kurulundan rapor alınması kaydıyla 10. haftadan sonra da kürtaj işlemi yapılabilir. Annenin sağlığının ve hayatının riske girmesine neden olabilecek durumlar, bebekte yaşamla bağdaşması mümkün olmayan anomaliler ile kromozom bozuklukları bu kapsamda yer alır. Tecavüz sonucu meydana gelen gebeliklerde ise mahkeme onayı olması halinde 10. haftadan sonra kürtaj işlemi yapılması söz konusu olabilir.

Kürtaj cerrahi bir prosedür olup alanında deneyimli kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından mutlaka steril koşullar altında gerçekleştirilmelidir. Kürtaj işleminin tamamlanması için ortalama 15 ila 20 dakikalık bir süreye ihtiyaç duyulur. Lokal anestezi ya da sedatif anestezi altında uygulanan kürtaj işleminden sonra hastalar, ortalama 30 dakika içerisinde klinikten ayrılacak şekilde kendilerine gelirler. Kürtaj işleminden sonra doktorun reçete ettiği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu sayede hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması söz konusu olabilir.

Sayfa: https://www.medyland.com/terapi/ankara

Kürtaj Kaç Haftalıkken Yapılır?

Gebelik ne yazık ki her zaman planlı bir şekilde gerçekleşmez. Buna bağlı olarak kadınlar istenmeyen gebeliklerini sonlandırmak isteyebilirler. Gebeliğin sonlandırılması amacıyla uygulanan cerrahi bir prosedür olan kürtaj, ülkemizde belirli yasal sınırlar çerçevesinde uygulanmaktadır. İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılacağı durumlarda kadınlar genellikle hızlı hareket edilmesini istese de, kürtaj için uygun hafta olarak kabul edilen gebelik süresini beklemek uygulamanın sağlıklı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından çok önemlidir.

Kürtaj yapmak için temel şart, gebelik kesesinin ultrason muayenesinde görüntülenebilmesidir. Bunun için gebeliğin en az 6. haftasını beklemek gerekir. Bu süre beklenmeden kürtaj yapılması haklinde çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Hatta gebelik kesesi tam oluşmadan önce kürtaj yapıldığında, gebeliğin devam etmesi riski olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. İstenmeyen durumları önlemek için yapılması gereken kürtaj yapılması için gebeliğin 6. haftasına kadar beklemektir.

Gebeliğin oluşması ve gebelik kesesinin büyümesi her kadında aynı şekilde ilerleyen bir süreç değildir. Bu yüzden kürtaj işlemi için en uygun zamanın gebeliğin 6. ila 10. haftaları arasındaki süre olduğu kabul edilir.

Kürtaj işlemi hem özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde hem kliniklerde yapılabilmektedir. Tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi kürtaj işlemi sırasında ve sonrasında da bazı komplikasyonlar oluşması riski vardır. Bu yüzden kürtaj işlemi mutlaka tam donanımlı sağlık kuruluşlarında ve uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. 18 yaşın üzerinde ve bekar olan kadınların kürtaj yaptırabilmesi için beyanları yeterlidir. 18 yaşın üzerinde ve evli olan kadınlar eşlerinin onayıyla kürtaj yaptırabilirler. 18 yaşının altındaki kadınların ebeveyn onayı olmadan kürtaj yaptırması mümkün değildir. Bu kapsamda 18 yaşın altında ve evli kadınlardan eş onayı olsa dahi ebeveyn onayı da istenecektir.

Kürtaj işleminin 10. haftayı geçmeyen gebeliklerde yasal olması nedeniyle, gebelik haftasının doğru bir şekilde tespit edilmesi çok önemlidir. Gebelik haftası hesaplanırken anne adayının son adet tarihinin ilk günü baz alınmakla birlikte bebeğin ultrasonla değerlendirilmesi de gerekir.

Site: https://www.medyland.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.