Online yazılım mühendisi olmak / yazılım mühendisliği okumak

Online yazılım mühendisi olmak / yazılım mühendisliği okumak

21. yüzyılı "bilgi çağı" veya "internet çağı" diye tanımlarken bu tanımların pratikte ne ifade ettiğini anlamak ya da günlük alışkanlıkları nasıl ve ne derece değiştirdiğini fark etmek günümüzde kanıksanmış olan detaylardan dolayı zor olabiliyor.

21. yüzyılı "bilgi çağı" veya "internet çağı" diye tanımlarken bu tanımların pratikte ne ifade ettiğini anlamak ya da günlük alışkanlıkları nasıl ve ne derece değiştirdiğini fark etmek günümüzde kanıksanmış olan detaylardan dolayı zor olabiliyor. Ancak yakın geçmişle karşılaştırıldığında artık gazeteleri internetten okuyabiliyor; mobilyadan elektroniğe pek çok eşyayı internetten satın alabiliyor hatta internet aracılığıyla yemek sipariş edebiliyoruz. Tüm bu gelişmelerin sonucunda artık eğitimi de dijital platformlardan online olarak alabilmek mümkün hâle geliyor. Peki birbirinden cazip bölümler içeren dijital üniversitede, online yazılım mühendisliği okumak nasıl bir deneyim, süreçler nasıl işliyor ve avantajları neler? İşte cevapları...

image001-167.jpg

Nasıl Online Yazılım Mühendisi Olunur?

Öncelikle adım adım nasıl online yazılım mühendisi olabileceğinizi öğrenerek başlamak isteyebilirsiniz. Adından da anlayabileceğiniz gibi internet üzerinden kayıt yaptırarak dahil olabileceğiniz online yazılım mühendisliği bölümünün tüm süreçlerini yine online olarak tamamlayabiliyorsunuz. Veritabanı sistemlerinden yazılım tasarımı ve mimarisine, ileri programlamadan yazılımda kalite yönetimine kadar bölümle ilgili tüm dersleri online olarak alabilir, bu dersler esnasında canlı yayın aracılığıyla öğretim üyelerine sorular sorabilirsiniz.

Online yazılım mühendisliğine kayıt yaptırabilmek için herhangi bir ön lisans veya lisans programına devam ediyor ya da bu programlardan mezun olmak yetiyor. 2. üniversite şeklinde kayıt yaptırabileceğiniz bu bölüm, size yeni bir bölüm okuyabilmek ya da kariyerinize yeni bir yön çizebilmek gibi oldukça önemli fırsatlar sunuyor. Ayrıca mühendisliğe merakınız varsa, en az bir yabancı dil bilgisine sahipseniz, hayatınızı bilim ve teknoloji ile iç içe geçirmek istiyorsanız bu bölüme kayıt yaptırabilirsiniz. Online yazılım mühendisliğini bitirebilmek için herhangi bir kampüse gitmenize ya da derse girmenize gerek olmadığından bu bölümü, farklı bir bölüm okurken veya çalışırken de tamamlayabiliyorsunuz.

image002-173.jpg

Online Yazılım Mühendisliği Eğitimi ve Kariyer Fırsatları

Online yazılım mühendisliğine kayıt yaptırdığınızda tıpkı örgün öğretimde olduğu gibi 4 yıllık bir lisans eğitimi almaya başlıyorsunuz. Toplamda 8 dönem süren bu eğitim, temel derslerle birlikte alan derslerini ve bitirme projelerini de içeriyor. Seçmeli ders dahil klasik yüksek öğrenim süreçlerinin tümünü içinde barındıran online yazılım mühendisliği, aynı zamanda internetin sunduğu tüm imkanlardan yararlanmanızı sağlıyor. Böylece lisans düzeyindeki yazılım mühendisliği eğitim süreciniz sonunda genel not ortalamanız 2.00 ve 4.00 arasında olduğu takdirde yerinizden dahi kıpırdamadan eğitiminizi başarıyla tamamlayıp, diplomanızı teslim alabiliyorsunuz.

 

Endüstri 5.0 ilkelerine uygun olarak geliştirilmiş olan dijital üniversite, size geleceğin eğitim formatını sunarken geleceğin mesleklerini de öğrenmenizi sağlıyor. Gerek ülkemizde gerek tüm dünyada en geçerli mesleklerden biri olan yazılım mühendisliği; yapay zeka, robot teknolojisi ve otonom sistemler gibi yenilikçi gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki yıllarda daha da önemli hâle gelecek gibi görünüyor. Şimdiden bu akıma dahil olarak kendinizi geliştirebilir; böylece yeni bir yol çizerek oldukça cazip fırsatlar yakalayabilirsiniz.

image003-143.jpg

Netkent İle Geleceğin Eğitimini Şimdiden Elde Edin

Eğitim esnasında sektörel anlamda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri öğrenerek mezun oluyorsunuz. Programlamaya girişten başlayan yazılım mühendisliği dersleri, adım adım ileri programlamaya kadar ulaşarak donanımlı bir yazılım mühendisi olmanızı sağlıyor. Online yazılım mühendisliği eğitimi esnasında öğreneceğiniz bilgileri, dilerseniz tam zamanlı kodlama ve yazılım işlerinde kullanabileceğiniz gibi serbest zamanlı proje geliştirme ya da proje destek gibi işlerde de değerlendirebilirsiniz. Her geçen gün daha da artan yazılım mühendisi ihtiyacı, özellikle sektörde kendini geliştirmek isteyen, sayısal zekası güçlü, her daim öğrenmeye açık olanlar için mükemmel alternatifler oluşturabiliyor. Siz de ülkemizin ilk dijital üniversitesi olan Netkent'te online yazılım mühendisliği bölümüne kayıt yaptırarak geleceğin eğitiminden ve fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

image004-101.jpg

 

Yazılım mühendisliği gibi oldukça ilgi gören bir bölümü, interaktif eğitim sistemi ile online olarak evinizin rahatlığında öğrenebiliyor olmanızın yanı sıra alanında global ve ulusal başarılara imza atmış öğretim üyeleri ile canlı yayınlanan dersler esnasında kolayca temas kurabiliyorsunuz. Netkent Mühendislik Fakültesi'nin Dekanlığını, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi'nin Kurucu Provost Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ile Fen Bilimleri Fakülteleri Kurucu Dekanı görevlerini yürüten Prof. Dr. Özay ORAL üstleniyor ve Netkent'in, Microsoft ile birlikte Cambridge Üniversitesi ile de anlaşması bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.